ΥΠΟΛΟΓΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΉΣΙΟΥΣ ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ

Πώς υπολογίζω την ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων;

Ο υπολογισμός της πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί να φαίνεται δύσκολο έργο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Υπάρχουν διάφοροι online υπολογιστές υδατανθράκων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την ιδανική πρόσληψη υδατανθράκων για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας, όπως ο δικός μας παραπάνω!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε ορισμένες βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας, όπως ύψος, βάρος, επίπεδο δραστηριότητας και στόχους υγείας. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα σας παρέχουμε μια ακριβή σύσταση υδατανθράκων προσαρμοσμένη στις ατομικές σας ανάγκες.

Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε να υπολογίζετε και να διαχειρίζεστε την πρόσληψη υδατανθράκων!

Πόσο κακοί είναι οι υδατάνθρακες για εσάς;

Διαφορετικές δίαιτες συνιστούν διαφορετικό βαθμό μείωσης της πρόσληψης υδατανθράκων. Ενώ ορισμένες δίαιτες απαιτούν την πλήρη εξάλειψη, μπορεί κανείς να επιτύχει τη διατροφική ισορροπία για τον οργανισμό του χωρίς να κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες.

Διαφορετικά επίπεδα υδατανθράκων είναι ωφέλιμα για διαφορετικούς ανθρώπους και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις δικές σας προσωπικές ανάγκες όταν καθορίζετε πόσους υδατάνθρακες πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση της κατάλληλης ποσότητας υδατανθράκων μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία οφελών τόσο βραχυπρόθεσμα, όπως η ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας, όσο και μακροπρόθεσμα, όπως η παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών, οπότε μπορεί να μην είναι τόσο κακό όσο πίστευαν κάποτε.
Ωστόσο, η κατανάλωση πολύ υψηλού ποσοστού υδατανθράκων στη διατροφή ή η κατανάλωση πραγμάτων όπως η εξευγενισμένη ζάχαρη, το λευκό ψωμί και τα αρτοσκευάσματα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα επιζήμια προβλήματα υγείας.
Όπως η αύξηση του βάρους, αλλά η άσκηση και ο έλεγχος των μερίδων μπορούν να αντισταθμίσουν αυτόν τον αντίκτυπο.

Οι υδατάνθρακες παρέχουν επίσης σημαντική ενέργεια για τους αθλητές, οι οποίοι βασίζονται σε αυτούς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή τους. Επιπλέον, ορισμένοι υδατάνθρακες παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καθώς και βιταμινών και μετάλλων.

Το μέτρο είναι το κλειδί όταν προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε πόσο κακοί είναι πραγματικά οι υδατάνθρακες.

Γιατί είναι σημαντικοί οι υδατάνθρακες;

Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια και είναι απαραίτητοι για τον σωστό μεταβολισμό. Οι υδατάνθρακες παίζουν επίσης ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην παραγωγή ορμονών.

Όταν πρόκειται για δίαιτα, οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό μέρος της εξίσωσης. Παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια και βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίσει το λίπος. Οι υδατάνθρακες βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών.