ΥΠΟΛΟΓΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΉΣΙΟΥΣ ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες έχουν μια φήμη που είναι χειρότερη από ό,τι τους αξίζει, ειδικά από την άποψη της απώλειας βάρους.
Πολλές δίαιτες υποστηρίζουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή των υδατανθράκων για επιτυχή απώλεια βάρους, αλλά αυτό είναι λάθος, καθώς υπάρχουν τόσο καλοί όσο και κακοί υδατάνθρακες και μια υγιής πρόσληψη υδατανθράκων είναι ο καλύτερος τρόπος για να παίρνει ο οργανισμός ενέργεια.

Το σώμα διασπά τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη ή σάκχαρο στο αίμα, το οποίο είναι η κύρια πηγή ενέργειας τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό μας.
Οι υδατάνθρακες είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε, ενώ τα άλλα δύο είναι το λίπος και η πρωτεΐνη.

Ο αριθμός των υδατανθράκων στη διατροφή ή στο γεύμα σας δεν είναι τόσο σημαντικός όσο ο τύπος τους.
Για παράδειγμα, οι υδατάνθρακες από φρούτα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης, σπόρους και κινόα είναι πολύ καλύτεροι από το ελαφρύ ψωμί, τα πατατάκια, τα ζυμαρικά και τα σνακ.

Οι ανθυγιεινοί υδατάνθρακες είναι αυτοί που συχνά βρίσκονται σε επεξεργασμένα και εξευγενισμένα τρόφιμα, αυτοί οι υδατάνθρακες χωνεύονται γρήγορα, γεγονός που οδηγεί σε διακυμάνσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αύξησης του σωματικού βάρους.