Calculează-ți macrourile

Cum îmi calculez macrogramele?

Calcularea macronutrienților este un factor foarte important în atingerea obiectivelor de sănătate și fitness. Fie că plănuiți să câștigați mușchi, să pierdeți în greutate sau să vă mențineți nivelul actual de sănătate, macronutrienții sunt un punct de plecare excelent.

Cel mai bun mod de a determina macrosul este să folosești un calculator online de macronutrienți, ca al nostru de mai sus! Vă vom cere informații precum vârsta, greutatea și nivelul de activitate, astfel încât să poată evalua corect de câți macronutrienți aveți nevoie pentru o performanță sau rezultate optime.

Asigurați-vă că introduceți cu exactitate toate informațiile solicitate, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate care să vă ajute să vă atingeți obiectivele.

Sperăm că acest lucru vă permite să vă planificați în mod corespunzător, astfel încât mesele să se concentreze pe acești macronutrienți, mai degrabă decât pe alte alimente cu adaos de zaharuri sau grăsimi saturate. Făcând acest lucru, ajutați la menținerea unei diete echilibrate care poate contribui la sănătatea și bunăstarea generală.

Ce sunt macronutrienții?

Macronutrienții sunt cei trei nutrienți majori care trebuie obținuți prin intermediul dietei noastre: proteine, grăsimi și carbohidrați. Aceștia sunt esențiali pentru a furniza organismului nostru energia și nutriția necesare pentru a crește, a se dezvolta și a funcționa corespunzător. Fără un consum adecvat al fiecărui macronutrient, celulele noastre pot fi subnutrite și se pot lupta pentru a-și îndeplini sarcinile în mod eficient.

Este important să consumăm toți acești trei nutrienți pentru a avea o sănătate optimă; cu toate acestea, multe diete impun anumite limite sau toleranțe pentru anumiți macronutrienți, ceea ce poate cauza și probleme.

Cunoașterea nevoilor organismului tău în ceea ce privește acești nutrienți esențiali ar trebui să fie întotdeauna în prim-planul planului tău de sănătate. Consumul unei cantități abundente de un nutrient în detrimentul altuia ar putea duce la probleme de sănătate viitoare, așa că este esențial să înțelegeți ce cantități sunt acceptabile pentru a menține o nutriție bine echilibrată pe tot parcursul vieții.

Numărarea macros pentru pierderea în greutate?

Scăderea în greutate poate fi o parte esențială pentru a avea un stil de viață sănătos. Numărarea macros pentru pierderea în greutate poate fi o modalitate sigură de a atinge acest obiectiv.

Macroelementele sunt cele trei substanțe nutritive care ne furnizează energie: carbohidrați, proteine și grăsimi. Urmărindu-i cu precizie și monitorizând ce alimente consumați, puteți prelua controlul asupra călătoriei dumneavoastră de pierdere în greutate și puteți înțelege mai bine ce este cel mai benefic pentru corpul dumneavoastră.

Numărarea macros oferă o bază științifică pentru gestionarea greutății care poate duce la rezultate mult mai eficiente decât simpla reducere a ceea ce mâncați.

Cu ajutorul unui nutriționist sau al unui dietetician, numărarea macros poate fi o parte integrantă în a vă ajuta să atingeți obiectivele de greutate în mod sigur și eficient și puteți dezvolta obiceiuri pe termen lung care vă vor ajuta să mențineți pierderea în greutate în timp.

Trebuie să-mi urmăresc macrosul pentru a câștiga mușchi?

Nu este necesar să urmăriți macros pentru a câștiga mușchi, deși poate fi o modalitate utilă de a vă asigura că obțineți cantitatea potrivită de nutrienți pentru a construi cu succes mușchi.

Urmărirea aportului zilnic de calorii și proteine vă poate oferi informații despre cât de mult mușchi câștigați, precum și despre tipurile de alimente care vă ajută să faceți acest lucru. Este esențial să identificați ce tipuri de surse sănătoase de carbohidrați, grăsimi și proteine alimentează cel mai bine eforturile dvs. de creștere musculară. În plus, urmărirea aportului macro ajută la consistență - un factor cheie în creșterea musculară.

Atâta timp cât luați cantități adecvate din fiecare macro nutrient în fiecare zi, crește câștigurile musculare, minimizând în același timp depozitarea grăsimilor. În cele din urmă, urmărirea consecventă a macros poate oferi un control mai mare asupra rezultatelor atingerii obiectivelor de creștere musculară.

Dar dacă simțiți că urmărirea macros nu este ceva care ar funcționa bine pentru dvs. În schimb, concentrați-vă pe faptul că mâncați o dietă echilibrată cu alimente integrale de înaltă calitate și că obțineți suficiente proteine din surse slabe, cum ar fi puiul și peștele, puteți obține în continuare câștiguri musculare fără a urmări macros.

Antrenamentul regulat de forță, combinat cu o odihnă suficientă și un aport macro adecvat, va contribui în mare măsură la dezvoltarea musculară. În cele din urmă, alegerea de a urmări sau nu macrourile ar trebui să se bazeze pe ceea ce funcționează pentru stilul de viață și obiectivele fiecărei persoane în parte.