Υπολογίστε την ημερομηνία γέννησης

Πώς μπορώ να υπολογίσω την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας μου;

Ο υπολογισμός της ημερομηνίας γέννησης είναι σημαντικός για τους μελλοντικούς γονείς ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την άφιξη του μωρού τους.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή να συμβουλευτούν τον μαιευτήρα και τον γυναικολόγο τους για την πιο ακριβή απάντηση. Για να το κάνετε εύκολο, η παραπάνω αριθμομηχανή μας είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και να εκτιμήσετε πότε μπορεί να έρθει το μωρό. Απλά εισάγετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σας και θα λάβετε μια κατά προσέγγιση ημερομηνία λήξης της εγκυμοσύνης σας.

Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη μεγάλη μέρα και να προετοιμάζετε το σπίτι σας με όλες τις απαραίτητες προμήθειες.

Ο υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης μπορεί να φαίνεται δύσκολος στην αρχή, αλλά ευτυχώς υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία υπολογισμού που το κάνουν εύκολο και γρήγορο!

Μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία τοκετού μου;

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια συναρπαστική, αλλά και απρόβλεπτη περίοδος. Σε πολλές περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη εξελίσσεται κανονικά και η ημερομηνία λήξης παραμένει αμετάβλητη. Ωστόσο, εάν η εγκυμοσύνη δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν λόγω καταστάσεων υγείας ή άλλων παραγόντων, τότε η ημερομηνία λήξης μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί αναλόγως.

Οι γυναίκες θα πρέπει να έρχονται σε τακτική επαφή με το γιατρό τους καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται το συντομότερο δυνατό για τυχόν αλλαγές στην εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού.
Η τακτική επικοινωνία με τον γιατρό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι έγκυες γυναίκες θα είναι ενήμερες για τυχόν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της εγκυμοσύνης τους.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια σταθερή ημερομηνία που συμφωνείται από έναν επαγγελματία ιατρό, οι ημερομηνίες λήξης της εγκυμοσύνης υπόκεινται πάντα σε αλλαγές.

Κατά μέσο όρο, ένα μωρό γεννιέται συνήθως μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων μετά την αρχικά καθορισμένη ημερομηνία τοκετού. Αυτή η διακύμανση οφείλεται γενικά σε παράγοντες που δεν είναι υπό τον έλεγχό σας, όπως η υγεία του εμβρύου και η ανάπτυξη ή η ωρίμανση της ίδιας της εγκυμοσύνης - πράγμα που σημαίνει ότι το μικρό σας μπουκέτο χαράς μπορεί να επιλέξει πότε είναι έτοιμο να κάνει την άφιξή του!

Τι θα συμβεί αν ξεπεράσετε την ημερομηνία λήξης της λοχείας σας;

Η υπέρβαση της ημερομηνίας λήξης της εγκυμοσύνης σας μπορεί να είναι μια νευρική εμπειρία. Τα μωρά έρχονται όταν είναι έτοιμα, αλλά συνήθως όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης της εγκυμοσύνης.

Πολλές μέλλουσες μητέρες ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο τοκετός τους να μεταφερθεί στο τρίτο τρίμηνο, αλλά αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Ο μαιευτήρας σας θα συζητήσει τις επιλογές σας για την πρόκληση τοκετού, αν αυτό καταστεί απαραίτητο για ιατρικούς λόγους ή αν η αναμονή δεν είναι ασφαλής για τη μητέρα ή το μωρό. Τελικά, μερικές επιπλέον ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης της εγκυμοσύνης δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί και δεν θα πρέπει να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία ή κίνδυνο ούτε σε εσάς ούτε στο μωρό σας.