Kalcule

Υπολογιστής διαιτητικού λίπους

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον υπολογιστή διαιτητικών λιπαρών για να προσδιορίσετε πόσα λιπαρά πρέπει να καταναλώνετε για να επιτύχετε τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση.

Πώς μπορώ να υπολογίσω την πρόσληψη λίπους

Ο υπολογισμός της πρόσληψης λίπους μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Για να μετρήσετε με ακρίβεια την κατανάλωση λίπους, ο ευκολότερος και πιο βολικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν online υπολογιστή λίπους. Η αριθμομηχανή μας λαμβάνει υπόψη τις ημερήσιες θερμιδικές σας ανάγκες και, με βάση αυτές, θα δημιουργήσει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λίπους σε γραμμάρια.

Αφαιρεί όλη τη μαντεψιά από την προσπάθεια προσδιορισμού των απαιτήσεων σε λίπος και κάνει την παρακολούθηση της πρόσληψης λίπους παιχνιδάκι. Απλά εισαγάγετε την ηλικία, το φύλο, το βάρος και τον τύπο των επιπέδων δραστηριότητάς σας στον υπολογιστή και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Διαφορετικοί τύποι λίπους

Υπάρχει μια ποικιλία λιπών που συνθέτουν το λίπος στη διατροφή μας. Από αυτά τα λίπη, τα τρανς και τα κορεσμένα λίπη είναι περισσότερο γνωστά για το γεγονός ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βλάψουν την υγεία μας.

Τα τρανς λιπαρά δημιουργούνται μέσω της τεχνητής διαδικασίας που ονομάζεται υδρογόνωση, κατά την οποία προστίθεται υδρογόνο στο μόριο του ακόρεστου λίπους για να γίνει στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα κορεσμένα λίπη, από την άλλη πλευρά, προσλαμβάνονται σε υγρή μορφή μέχρι να φτάσουν σε χαμηλή θερμοκρασία και να μετατραπούν σε στερεά.

Η "υγιεινή" εναλλακτική λύση στα τρανς και τα κορεσμένα λιπαρά είναι τα ακόρεστα λιπαρά, τα οποία έχουν δείξει πιθανά οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα, όταν περιλαμβάνονται σε μια συνολικά ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών και άπαχες πηγές πρωτεΐνης.

Γιατί πρέπει να τρώτε λίπος

Η κατανάλωση τροφίμων με υγιεινά λιπαρά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προαγωγή της συνολικής καλής υγείας. Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν υγιή λιπαρά βοηθά στη μεταφορά βασικών βιταμινών και μετάλλων σε όλο το σύστημα, ενώ παράλληλα μας κρατάει χορτάτους και χορτάτους μεταξύ των γευμάτων.
Τα υγιή λίπη μειώνουν επίσης τις φλεγμονές, συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά θρεπτικά συστατικά.

Η ενσωμάτωση πηγών διατροφής όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και τα λιπαρά ψάρια θα προσφέρει τα απαραίτητα οφέλη σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Η προσθήκη περισσότερων υγιεινών λιπαρών τροφίμων στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε καλύτερη συνολική υγεία μακροπρόθεσμα.

Η κατανάλωση λίπους θα σας παχύνει;

Το λίπος έχει αποκτήσει κακή φήμη, αλλά ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: το λίπος δεν είναι ο εχθρός και η κατανάλωση λίπους δεν θα σας παχύνει.

Όλα τα λίπη δεν είναι ίσα. Ακριβώς όπως όλοι οι υδατάνθρακες και όλες οι πρωτεΐνες δεν είναι ίσες. Ναι, το λίπος έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση λίπους θα σας παχύνει. Στην πραγματικότητα, το λίπος που τρώτε μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους σας. Το κλειδί είναι να επιλέγετε τα σωστά είδη λίπους και να τα απολαμβάνετε με μέτρο.

Στην πραγματικότητα, το λίπος είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βοηθά το σώμα μας να λειτουργεί σωστά.Μια διατροφή που περιλαμβάνει υγιεινά λίπη μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε.

Τα υγιή λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, μπορούν να σας βοηθήσουν να χορτάσετε, ώστε να τρώτε συνολικά λιγότερο. Παρέχουν επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης σας, όταν χρησιμοποιούνται στη θέση των ανθυγιεινών λιπαρών (όπως τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά).

Απλά να θυμάστε ότι ακόμη και τα υγιεινά λίπη έχουν πολλές θερμίδες, οπότε φροντίστε να ελέγχετε το μέγεθος των μερίδων. Επομένως, μη φοβάστε να συμπεριλάβετε τα λιπαρά στη διατροφή σας. Απλά φροντίστε να επιλέγετε υγιεινά λιπαρά όπως το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί.

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρούνται ιατρικές συμβουλές. Ο υπολογιστής διαιτητικού λίπους που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο έχει ως στόχο να εκτιμήσει τις ημερήσιες ανάγκες σας σε διαιτητικό λίπος και θερμίδες με βάση τις πληροφορίες που έχετε εισάγει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται μόνο για μια εκτίμηση. Οι ανάγκες σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη σύσταση του σώματός σας, τον τρόπο ζωής σας και άλλους παράγοντες.

Δεν εγγυόμαστε την ακρίβεια ή την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται από αυτόν τον υπολογιστή και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Η χρήση αυτού του δικτυακού τόπου και των πληροφοριών που παρέχονται από τον υπολογιστή διαιτητικών λιπαρών γίνεται με δική σας ευθύνη. Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν αλλάξετε σημαντικά τη διατροφή ή τη ρουτίνα άσκησης.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο και τον υπολογιστή διαιτητικών λιπαρών, συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας αποποίησης ευθύνης. Εάν διαφωνείτε με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο ή τον υπολογιστή διαιτητικών λιπαρών.