Kalcule

Υπολογιστής Μάζας Άπαχου Σώματος

Ανακαλύψτε την άλιπη σωματική σας μάζα χρησιμοποιώντας τον εύχρηστο υπολογιστή μας. Καταλάβετε τι σημαίνει η Μειωμένη Μάζα Σώματός σας και πώς να τη βελτιώσετε.

Πώς μπορώ να υπολογίσω την άλιπη σωματική μάζα μου;

Ο υπολογισμός της άλιπης σωματικής μάζας σας είναι απαραίτητος για την επίτευξη των στόχων σας όσον αφορά τη φυσική σας κατάσταση. Είτε θέλετε να χάσετε βάρος, να αποκτήσετε μυϊκή μάζα ή να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία, η γνώση της Άλιπης Μάζας Σώματος μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Προσφέρουμε αυτούς τους τρόπους για να μετρήσετε την Άπαχη Μάζα Σώματός σας.

  • Μέτρηση περιφέρειας: Μετρώντας συγκεκριμένα μέρη του σώματος, θα υπολογίσουμε το ποσοστό του σωματικού σας λίπους χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και, ως αποτέλεσμα, την άλιπη σωματική σας μάζα.
  • Ποσοστό σωματικού λίπους: Αφαιρέστε το ποσοστό σωματικού λίπους από το συνολικό σας βάρος για να λάβετε τη Μάζα Άπαχου Σώματος. Ένας εξαιρετικός τρόπος αν γνωρίζετε ήδη το ποσοστό σωματικού λίπους σας.
  • Ύψος και βάρος: Η προσέγγιση αυτή χρησιμοποιεί το ύψος και το βάρος για την εκτίμηση του ποσοστού σωματικού λίπους. Προσβάσιμη αλλά με τον λιγότερο ακριβή τρόπο.

Τι είναι η άλιπη σωματική μάζα;

Η άλιπη σωματική μάζα είναι ένα μέτρο μάζας που περιλαμβάνει τη μυϊκή μάζα και αποκλείει τη λιπώδη μάζα. Είναι η μάζα όλων των στοιχείων του σώματός σας, εκτός από τη λιπώδη μάζα. Η άλιπη μάζα περιέχει μυς, οστά, τένοντες, όργανα και άλλα βασικά συστατικά που πολλοί υποτιμούν όταν εστιάζουν αποκλειστικά στον αριθμό της ζυγαριάς του μπάνιου τους.

Η άπαχη μάζα παίζει καθοριστικό ρόλο στο μεταβολισμό και τη σωματική απόδοση, καθιστώντας την σημαντική για τους αθλητές ή για οποιονδήποτε θέλει να βελτιώσει τη συνολική του υγεία. Ως εκ τούτου, δίνοντας προσοχή στη Μειωμένη Μάζα Σώματος μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας και αυξημένη δύναμη για κάθε δραστήριο άτομο.

Οφέλη και παρενέργειες της μυϊκής μάζας

Η διατήρηση της μυϊκής μάζας αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας και της φυσικής κατάστασης καθώς μεγαλώνουμε. Οι άνθρωποι που έχουν περισσότερη μάζα είναι σε θέση να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ευκολία, καθώς υποστηρίζει τους σκελετικούς μύες και δημιουργεί ένα ισχυρό θεμέλιο για την κίνηση.

Η μεγαλύτερη μυϊκή μάζα μπορεί να αποτρέψει ή να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, να αυξήσει την οστική μάζα και δύναμη, να βελτιώσει την ισορροπία, να παρέχει καλύτερη στήριξη της στάσης του σώματος και γενικά να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής ενός ατόμου.
Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να είναι προληπτικοί όταν πρόκειται για μυϊκή μάζα. Όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για την ευεξία του ατόμου.

Η ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού, παρέχοντας στο σώμα περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και μειώνοντας την κόπωση.
Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μάζα τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη και χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις. Αποδεικνύοντας τα πολλά οφέλη της διατήρησης των μυών σας σε φόρμα.

Είναι η άλιπη σωματική μάζα το ίδιο με τη μυϊκή μάζα;

Η άλιπη σωματική μάζα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να αναφερθεί στη μάζα ενός σώματος που δεν περιλαμβάνει τη λιπώδη μάζα, ενώ η μυϊκή μάζα αναφέρεται συγκεκριμένα στη μάζα των μυών. Η άπαχη σωματική μάζα μπορεί να περιλαμβάνει μυϊκή μάζα, μάζα νερού και ανόργανη μάζα, αλλά όχι λιπώδη μάζα- αντίθετα, η μυϊκή μάζα περιλαμβάνει μόνο οργανικά υλικά όπως πρωτεΐνες και συνδετικό ιστό που είναι απαραίτητα για τη μυϊκή κίνηση.

Τόσο η άλιπη μάζα σώματος όσο και η μυϊκή μάζα είναι σημαντικές όταν εξετάζουμε τις μετρήσεις του ΔΜΣ καθώς και τους γενικούς στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης. ,
Οι άνθρωποι που επιθυμούν να αυξήσουν τη συνολική τους δύναμη ή να βελτιώσουν την εμφάνισή τους θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αύξηση της μυϊκής τους μάζας και όχι απλώς να προσπαθήσουν να αυξήσουν την άλιπη σωματική τους μάζα.

Πώς να μετρήσετε την περιφέρεια

Για τον υπολογισμό του ποσοστού σωματικού λίπους με τη μέθοδο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, απαιτείται η περιφέρεια του λαιμού και της μέσης για τους άνδρες- οι γυναίκες πρέπει επίσης να εισάγουν την περιφέρεια των γοφών.

Μετρήστε τη μέση οριζόντια γύρω από τον αφαλό για τους άνδρες, οι γυναίκες μετράνε στο πιο αδύνατο σημείο τους. Για να έχετε αξιόπιστο αποτέλεσμα, η κοιλιά δεν πρέπει να είναι τραβηγμένη προς τα μέσα,

Μετρήστε την περιφέρεια του λαιμού σε ένα σημείο ακριβώς κάτω από το λάρυγγα. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Κρατήστε τη μετροταινία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οριζόντια θέση από ανατομικής άποψης,

Για τις γυναίκες, μετρήστε το ισχίο οριζόντια στο ευρύτερο σημείο.