Kalcule

Изчисляване на датата на раждане

Точно изчислете датата на раждане на бебето си с нашия калкулатор за бременност

Как да изчисля датата на раждане на бебето си?

Има много възможности. Бременните жени могат да използват онлайн калкулатор или да се консултират със своя акушер-гинеколог за най-точен отговор. Нашият калкулатор по-горе е на разположение, за да ви помогне да планирате и прецените кога може да се появи бебето. Въведете първия ден от последната си менструация и ще получите приблизителна дата на раждане за вашата бременност.

С тази информация можете да започнете да планирате големия ден и да подготвите дома си с всички необходими консумативи. Изчисляването на датата на раждане на бебето може да изглежда трудно в началото. За щастие обаче са налични инструменти за изчисляване, които го правят бързо и лесно!

Може ли датата на раждане на бебето ми да се промени?

Бременността може да бъде вълнуващо, но непредсказуемо време. В много случаи бременността обикновено напредва, а датата на раждането остава непроменена. Въпреки това предполагаме, че бременността не протича според очакванията поради здравословни състояния или други фактори. В този случай може да се наложи датата на раждане да бъде съответно коригирана.

Жените трябва да се свързват редовно с лекаря си по време на бременността, за да може да се съобщи възможно най-скоро за всякакви промени в очакваната дата на раждане.
Редовното общуване с лекаря ще помогне на бременните жени да бъдат информирани за всички промени в графика на бременността.

Въпреки че датата на раждане е твърдо определена от медицински специалист, тя винаги може да се промени.

Обикновено бебето се ражда между две и четири седмици след първоначалната дата на раждане. Тази променливост обикновено се дължи на независещи от човека фактори, като здравето на плода и растежа или съзряването на бременността - което означава, че вашият малък сноп радост може да избере кога да се появи!

Какво ще се случи, ако пресрочите датата на раждане на бебето си?

Преминаването на датата на раждане при бременност може да бъде изнервящо преживяване. Бебетата се появяват, когато са готови, но обикновено не повече от две седмици след датата на раждане на бременността.

Много бъдещи майки се притесняват от възможността раждането им да се измести в третия триместър, но това обикновено не е необходимо.

Вашият акушер-гинеколог ще обсъди възможностите за предизвикване на раждане, ако това се налага по медицински причини или ако изчакването не е безопасно за майката или бебето. В крайна сметка допълнителните няколко дни след датата на раждане не са повод за притеснение и не би трябвало да причинят твърде много неудобства или опасност за Вас или Вашето бебе.