Υπολογιστής σωματικού λίπους

Ποιο είναι το ιδανικό ποσοστό σωματικού λίπους;

Σε γενικές γραμμές, ένα καλό ποσοστό σωματικού λίπους για τις γυναίκες είναι μεταξύ 21 και 35 τοις εκατό και για τους άνδρες είναι 8 έως 24 τοις εκατό, ενώ ρόλο παίζει και η ηλικία.

Το σωματικό λίπος περιλαμβάνει το απαραίτητο σωματικό λίπος και το αποθηκευτικό λίπος. Το απαραίτητο σωματικό λίπος είναι ένα βασικό επίπεδο λίπους που βρίσκεται στα περισσότερα μέρη του σώματος. Το απαραίτητο λίπος είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας.
Η ποσότητα του απαραίτητου λίπους διαφέρει μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για τους άνδρες είναι συνήθως μεταξύ 2-5% και για τις γυναίκες μεταξύ 10-13%. Καθώς το υπερβολικό σωματικό λίπος μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία ενός ατόμου, το πολύ χαμηλό επίπεδο σωματικού λίπους μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Πώς να μετρήσετε την περιφέρεια

Για τον υπολογισμό του ποσοστού σωματικού λίπους με τη μέθοδο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, απαιτείται η περίμετρος τόσο του λαιμού όσο και της μέσης για τους άνδρες, οι γυναίκες πρέπει επίσης να εισάγουν την περίμετρο των γοφών.

Μετρήστε τη μέση οριζόντια γύρω από τον αφαλό για τους άνδρες, οι γυναίκες μετράνε στο πιο αδύνατο σημείο τους. Για να έχετε αξιόπιστο αποτέλεσμα, η κοιλιά δεν πρέπει να είναι τραβηγμένη προς τα μέσα.

Μετρήστε την περιφέρεια του λαιμού σε ένα σημείο ακριβώς κάτω από το λάρυγγα. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Κρατήστε τη μετροταινία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οριζόντια θέση είναι ανατομικά εφικτό.

Για τις γυναίκες, μετρήστε το ισχίο οριζόντια στο φαρδύτερο σημείο.