Kalcule

Υπολογιστής σωματικού λίπους

Ανακαλύψτε το ποσοστό σωματικού σας λίπους χρησιμοποιώντας τον εύκολο στη χρήση υπολογιστή μας. Καταλάβετε τι σημαίνει το ποσοστό σωματικού λίπους σας και πώς να το βελτιώσετε.

Πώς να υπολογίσω το ποσοστό σωματικού λίπους;

Η γνώση του ποσοστού σωματικού σας λίπους μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τον υπολογισμό του σωματικού λίπους, αλλά ίσως η πιο προσιτή επιλογή είναι η χρήση ενός online υπολογιστή σωματικού λίπους. Αν απλά εισαγάγετε το φύλο, το σωματικό βάρος και το ύψος σας στην παραπάνω αριθμομηχανή μας, θα σας δώσει το ποσοστό σωματικού λίπους με βάση αυτές τις μεταβλητές.

Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες σωματικές μετρήσεις, όπως η μέση, ο λαιμός και το ύψος, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε αυτές για πιο ακριβή αποτελέσματα.

Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να εκτιμήσετε γρήγορα το ποσοστό σωματικού λίπους από την ιδιωτικότητα του σπιτιού σας.

Τι είναι το σωματικό λίπος;

Το σωματικό λίπος είναι συχνά ένα παρεξηγημένο συστατικό του σώματος- θεωρείται ως κάτι κακό, ενώ στην πραγματικότητα το σωματικό λίπος είναι απαραίτητο για τη συνολική υγεία.

Το σωματικό λίπος δεν έχει μόνο σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, αλλά αποθηκεύει επίσης θρεπτική ενέργεια στο σώμα μας και έχει δομικούς ρόλους που υποστηρίζουν την κίνηση του σώματος.

Η ποσότητα του σωματικού λίπους ποικίλλει από άτομο σε άτομο λόγω γενετικών διαφορών, καθώς και άλλων παραγόντων όπως η ηλικία ή ο σωματότυπος. Η ύπαρξη υπερβολικού σωματικού λίπους αυξάνει τον κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία, γι' αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα επίπεδα σωματικού λίπους και να μελετάτε τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου, ώστε να διασφαλίζετε τη σωστή υγεία και να εργάζεστε προς υγιή επίπεδα σωματικού λίπους που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν την επιθυμητή σύνθεση σώματος, καθώς και να επιτύχουν τη βέλτιστη συνολική υγεία.

Ποιο είναι το ιδανικό ποσοστό σωματικού λίπους;

Ένα σώμα με υγιές ποσοστό λίπους είναι απαραίτητο για τη συνολική ευεξία. Το λίπος παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του σώματος - μονώνει το σώμα μας, παρέχει τροφή και παράγει ορμόνες που μας επιτρέπουν να διατηρούμε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Σε γενικές γραμμές, ένα ποσοστό σωματικού λίπους μεταξύ 18-25% θεωρείται υγιές για τους περισσότερους άνδρες και 25-32% θεωρείται υγιές για τις περισσότερες γυναίκες.Ωστόσο, καθώς τα ποσοστά σωματικού λίπους μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο σώματος, την ηλικία και το φύλο, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο για να καθορίσετε το σωστό επίπεδο σωματικού λίπους για κάθε άτομο.

Πώς να μειώσετε το σωματικό λίπος;

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να μειώσουμε το σωματικό λίπος για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι η δημιουργία μιας ισορροπημένης διατροφής με φρέσκα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα που περιλαμβάνει άφθονες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη.

Η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας που περιέχουν θρεπτικά συστατικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι, ενώ καίτε το σωματικό λίπος πιο αποτελεσματικά.

Η ενσωμάτωση μιας σταθερής ρουτίνας άσκησης στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.Δοκιμάστε διάφορες δραστηριότητες, όπως ασκήσεις με το βάρος του σώματος, τρέξιμο, κολύμπι και προπόνηση με βάρη για συνολική φυσική κατάσταση του σώματος.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε επαρκώς και να εφαρμόζετε τεχνικές χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα, προκειμένου να αποφύγετε το άγχος που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και αύξηση του σωματικού βάρους.

Πώς να μετρήσετε την περιφέρεια

Για τον υπολογισμό του ποσοστού σωματικού λίπους με τη μέθοδο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, απαιτείται η περίμετρος τόσο του λαιμού όσο και της μέσης για τους άνδρες, οι γυναίκες πρέπει επίσης να εισάγουν την περίμετρο των γοφών.

Μετρήστε τη μέση οριζόντια γύρω από τον αφαλό για τους άνδρες, οι γυναίκες μετράνε στο πιο αδύνατο σημείο τους. Για να έχετε αξιόπιστο αποτέλεσμα, η κοιλιά δεν πρέπει να είναι τραβηγμένη προς τα μέσα.

Μετρήστε την περιφέρεια του λαιμού σε ένα σημείο ακριβώς κάτω από το λάρυγγα. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Κρατήστε τη μετροταινία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οριζόντια θέση είναι ανατομικά εφικτό.

Για τις γυναίκες, μετρήστε το ισχίο οριζόντια στο φαρδύτερο σημείο.