Υπολογιστής θερμίδων

Περιεχόμενο

Θερμίδες

Πόσες θερμίδες χρειάζομαι όταν γυμνάζομαι; Ποιες είναι οι θερμιδικές μου ανάγκες για απώλεια και αύξηση βάρους; Είναι διαφορετικές οι θερμιδικές ανάγκες για τους άνδρες και τις γυναίκες; Αυτά είναι ερωτήματα που μπορείτε να απαντήσετε με την αριθμομηχανή μας.

Οι θερμίδες δεν είναι κακές, είναι κάτι που χρειαζόμαστε για να ζούμε και να αισθανόμαστε καλά, είναι ένα μέτρο της ενεργειακής περιεκτικότητας των τροφίμων. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το μέτρο είναι καλύτερο, η πολύ χαμηλή πρόσληψη θερμίδων ή η πολύ υψηλή πρόσληψη θερμίδων θα οδηγήσει τελικά σε προβλήματα υγείας.

Κατά μέσο όρο, ένας άντρας χρειάζεται 2500 kcal την ημέρα για να διατηρήσει ένα υγιές βάρος που ισοδυναμεί με περίπου 2000 kcal/ημέρα μιας γυναίκας. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσες θερμίδες χρειάζεστε, όπως η ηλικία, το φύλο, τα γονίδια, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας.

Καθώς η μία θερμίδα είναι τεχνικά ίση με την άλλη θερμίδα, ορισμένα τρόφιμα είναι καλύτερα και πιο θρεπτικά από άλλα.
Έτσι, ενώ η καταμέτρηση των θερμίδων μπορεί να είναι κερδοφόρα, μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό να εστιάζετε στην ποιότητα των τροφίμων που τρώτε. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά, τα παγωτά, τα γλυκά ή τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το τυρί, η σοκολάτα, η κρέμα γάλακτος, τα λουκάνικα και το μπέικον, είναι τρόφιμα με υψηλή θερμιδική πυκνότητα, γνωστά και ως κενές θερμίδες, που πρέπει να αποφεύγονται. Αντ' αυτού, προσπαθήστε να βρείτε τρόφιμα που είναι θρεπτικά, όπως λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, φασόλια, ψάρια ή δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ποιος είναι ο στόχος σας;

Ανεξάρτητα από το ποια από τις δίαιτες επιλέγετε, όλα καταλήγουν στην κατανάλωση θερμίδων σε σχέση με την πρόσληψη θερμίδων. Με άλλα λόγια, πρέπει να μάθετε να ισορροπείτε τρώγοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε αν θέλετε να χάσετε βάρος ή περισσότερες θερμίδες αν θέλετε να πάρετε βάρος.

Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά περίπου 500 θερμίδες την ημέρα συνήθως ισοδυναμεί με απώλεια περίπου 450 γραμμαρίων την εβδομάδα. Δυστυχώς, σπάνια χάνεται μόνο λίπος όταν χάνετε βάρος, αλλά ένας συνδυασμός λίπους, νερού και άπαχου ιστού.

Διατήρηση του βάρους

Αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας, πρέπει να εξισορροπήσετε την πρόσληψη και την κατανάλωση θερμίδων.
Και να θυμάστε ότι αν είστε περισσότερο ή λιγότερο δραστήριοι σε μια δεδομένη ημέρα, θα πρέπει να προσαρμόσετε την πρόσληψη θερμίδων σας.

Διατήρηση του βάρους

Το πιο σημαντικό μέρος οποιουδήποτε προγράμματος απώλειας βάρους είναι η ικανότητά σας να το ακολουθήσετε.
Για να επιτύχετε έλλειμμα θερμίδων, πρέπει απλώς να υπολογίσετε πόσες θερμίδες προσλαμβάνετε συνήθως και στη συνέχεια να τις μειώσετε.
Η μείωση μπορεί να γίνει είτε με την καύση περισσότερων θερμίδων μέσω της άσκησης είτε με μια διατροφική αλλαγή.

Στο χέρι σας είναι να βρείτε τον τρόπο που σας βολεύει.
Μερικά παραδείγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων είναι να επιλέγουν πιο θρεπτικές τροφές, όπως ρίζες, μούρα, λαχανικά, ψάρια και όσπρια και να προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα των επεξεργασμένων τροφίμων που τρώνε, να πίνουν περισσότερο νερό, να περπατούν και φυσικά να αποφεύγουν τα γλυκά, τα πατατάκια και άλλα σνακ.

Αύξηση βάρους & οικοδόμηση μυών

Για να πετύχετε αύξηση βάρους ή να χτίσετε μυς, πρέπει να προσφέρετε σταθερά περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται ο οργανισμός σας. Το σώμα σας μπορεί να χτίσει περίπου 100-250 γραμμάρια μυών την εβδομάδα, ανάλογα με παράγοντες όπως τα γονίδια, η ηλικία, το φύλο και η διατροφή. Έτσι, αν το θερμιδικό σας πλεόνασμα είναι πολύ υψηλό σε μια προσπάθεια να χτίσετε περισσότερους μυς, υπάρχει ο κίνδυνος να πάρετε αντί γι' αυτό περισσότερο λίπος.

Να θυμάστε, καθώς περνάει ο καιρός και ελπίζουμε να πετύχετε την αύξηση του βάρους σας, θα πρέπει φυσικά να αυξήσετε την πρόσληψη θερμίδων για να συνεχίσετε την αύξηση του βάρους σας.

Μέτρηση θερμίδων

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος χωρίς ποτέ να μετράνε θερμίδες, αλλά για πολλούς άλλους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο όταν προσπαθούν να επιτύχουν το στόχο τους για το βάρος τους, είτε πρόκειται για αύξηση είτε για απώλεια βάρους. Το πρώτο βήμα για να μάθετε πώς να μετράτε θερμίδες είναι να μάθετε τη συνιστώμενη πρόσληψη θερμίδων (χρησιμοποιήστε μια αριθμομηχανή θερμίδων).

Μόλις μάθετε πόσες θερμίδες χρειάζεστε την ημέρα, είναι απλά καιρός να αρχίσετε να μετράτε τις θερμίδες σε όλες τις τροφές που καταναλώνετε. Μια καλή ιδέα μπορεί να είναι να βρείτε μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.