Calculator de ovulație

Cum se calculează ovulația?

Puteți calcula aproximativ când va avea loc următoarea ovulație pe baza primei zile a ultimei menstruații și a duratei totale a ciclului dumneavoastră menstrual. Pentru majoritatea femeilor, ovulația are loc de obicei cu 14 zile înainte de următoarea menstruație.
Ciclul unei femei este controlat de hormoni și durează de obicei între 25 și 32 de zile.
Poți rămâne însărcinată cu aproximativ șase zile în fiecare ciclu, cu cinci zile înainte de ovulație, deoarece spermatozoizii pot supraviețui atât de mult timp în interiorul uterului așteptând să vină ovulul și în ziua în care ovulezi.

Vă rugăm să utilizați calendarul nostru de ovulație de mai sus pentru a vedea zilele dvs. fertile.

Când este cea mai bună șansă de concepție?

Pentru a rămâne însărcinată, ar trebui să aveți relații sexuale neprotejate în zilele de dinaintea și în ziua ovulației, deoarece ovulul este fertil doar timp de până la 24 de ore.
Atunci când ovulul se desprinde, este prins de trompele uterine și călătorește în jos spre uter. În timpul acestei migrații poate fi fertilizat de spermatozoizi. Oul este fertil pentru o jumătate de zi până la o zi. Dacă ovulul nu este fecundat, acesta trăiește aproximativ o zi.

Dacă nu sunteți sigură când anume ovulați, poate fi înțelept să faceți sex la fiecare două-trei zile pe parcursul ciclului menstrual, în loc să încercați să identificați ziua exactă a ovulației și vă maximizați șansele de a face sex exact în ziua ovulației.
Nu este necesar să faceți sex în fiecare zi, deoarece sperma poate supraviețui în uter timp de mai multe zile.

Semnele care arată că ovulați

Ovulația și menstruația sunt legate, dar poți avea menstruația fără să ovulezi în săptămânile de dinainte. Pentru ca un ovul să se elibereze, trebuie să existe niveluri suficient de ridicate de hormon estrogen în sânge. Ovulația este adesea mai puțin frecventă atunci când o femeie are 40 de ani.

Ovulația este simțită și observată prin semne și simptome precum durere și disconfort în partea inferioară a abdomenului, acestea pot avea, de asemenea, o secreție translucidă și femeia poate experimenta o ușoară schimbare a temperaturii corpului. Unele femei spun că își pot simți ovulația. Altele nu simt niciun semn că este timpul să ovuleze.