Kalcule

Calculați data nașterii

Calculați cu exactitate Data de livrare a copilului dumneavoastră cu Calculatorul nostru de sarcină

Cum pot calcula data nașterii copilului meu?

Există multe opțiuni disponibile. Femeile însărcinate pot folosi un calculator online sau se pot consulta cu obstetricianul și ginecologul lor pentru cel mai precis răspuns. Calculatorul nostru de mai sus este disponibil pentru a ajuta la planificarea și estimarea momentului în care ar putea sosi bebelușul. Introduceți prima zi a ultimei menstruații și veți obține o dată aproximativă a nașterii pentru sarcina dumneavoastră.

Cu aceste informații, puteți începe să vă planificați pentru ziua cea mare și să vă pregătiți casa cu toate proviziile necesare. Calcularea datei nașterii unui copil poate părea dificilă la început. Însă, din fericire, există instrumente de calcul care să facă acest lucru rapid și ușor!

Se poate schimba data nașterii copilului meu?

Sarcina poate fi o perioadă interesantă, dar imprevizibilă. În multe cazuri, sarcina avansează de obicei, iar data nașterii rămâne neschimbată. Cu toate acestea, presupunem că sarcina nu decurge conform așteptărilor din cauza unor probleme de sănătate sau a altor factori. În acest caz, este posibil ca data nașterii să trebuiască să fie ajustată în consecință.

Femeile trebuie să își contacteze medicul în mod regulat pe parcursul sarcinii, astfel încât orice modificare a datei estimate a nașterii să poată fi comunicată cât mai curând posibil.
O comunicare regulată cu un medic va contribui la asigurarea faptului că femeile însărcinate sunt ținute la curent cu orice modificări aduse la calendarul sarcinii lor.

În ciuda faptului că este o dată fermă convenită de un medic, data nașterii unui copil este întotdeauna supusă schimbării.

De obicei, un copil se naște între două și patru săptămâni după data inițială de naștere. Această variabilitate se datorează, în general, unor factori care nu pot fi controlați, cum ar fi sănătatea fătului și creșterea sau maturizarea sarcinii - ceea ce înseamnă că micuțul tău pachet de bucurie poate alege când este pregătit să își facă apariția!

Ce se întâmplă dacă depășești data de naștere a bebelușului tău?

Depășirea datei de livrare a sarcinii poate fi o experiență stresantă. Bebelușii vin pe lume atunci când sunt pregătiți, dar, de obicei, nu mai mult de două săptămâni după data de naștere a sarcinii.

Multe viitoare mame își fac griji cu privire la posibilitatea ca nașterea lor să alunece în al treilea trimestru, dar acest lucru nu este de obicei necesar.

Obstetricianul dvs. va discuta opțiunile dvs. pentru a induce travaliul dacă este necesar din motive medicale sau dacă așteptarea nu este sigură pentru mamă sau copil. În cele din urmă, câteva zile în plus față de data de naștere nu reprezintă nimic îngrijorător și nu ar trebui să provoace prea multe neplăceri sau pericole pentru dvs. sau pentru bebelușul dvs.