Calculați data nașterii

Cum îmi calculez data scadenței?

Calcularea datei scadenței este importantă pentru ca viitorii părinți să fie pregătiți pentru sosirea bebelușului lor.

Există multe opțiuni disponibile. Femeile însărcinate pot folosi un calculator online sau se pot consulta cu obstetricianul și ginecologul lor pentru un răspuns cât mai precis. Pentru a ușura lucrurile, calculatorul nostru de mai sus este disponibil pentru a ajuta la planificarea și estimarea momentului în care ar putea sosi copilul. Pur și simplu introduceți prima zi a ultimei menstruații și veți obține o dată aproximativă a datei de naștere a sarcinii dumneavoastră.

Cu aceste informații, puteți începe să vă planificați pentru ziua cea mare și să vă pregătiți casa cu toate proviziile necesare.

Calcularea datei scadenței poate părea dificilă la început, dar, din fericire, există instrumente de calcul disponibile pentru a face acest lucru rapid și ușor!

Se poate schimba data nașterii mele?

Sarcina poate fi o perioadă interesantă, dar imprevizibilă. În multe cazuri, sarcina evoluează normal, iar data nașterii rămâne neschimbată. Cu toate acestea, dacă sarcina nu decurge conform așteptărilor din cauza unor probleme de sănătate sau a altor factori, atunci este posibil ca data scadenței să trebuiască să fie ajustată în consecință.

Femeile ar trebui să ia legătura în mod regulat cu medicul lor pe tot parcursul sarcinii, astfel încât orice modificare a datei estimate a nașterii să poată fi comunicată cât mai curând posibil.
O comunicare regulată cu un medic va contribui la asigurarea faptului că femeile însărcinate sunt ținute la curent cu orice modificări aduse la calendarul sarcinii lor.

În ciuda faptului că este o dată fermă convenită de către un medic, datele de naștere se pot schimba întotdeauna.

În medie, un copil se naște de obicei între două și patru săptămâni după data stabilită inițial. Această variabilitate se datorează, în general, unor factori care nu pot fi controlați de nimeni, cum ar fi sănătatea fătului și creșterea sau maturizarea sarcinii în sine - ceea ce înseamnă că micul tău pachet de bucurie poate alege când este pregătit să își facă apariția!

Ce se întâmplă dacă depășești data scadenței?

Depășirea datei scadente a sarcinii poate fi o experiență stresantă. Bebelușii vin pe lume atunci când sunt pregătiți, dar, de obicei, nu mai mult de două săptămâni după data scadenței sarcinii.

Multe viitoare mame își fac griji cu privire la posibilitatea ca nașterea lor să alunece în al treilea trimestru, dar acest lucru nu este de obicei necesar.

Obstetricianul dumneavoastră va discuta despre opțiunile dumneavoastră pentru a induce travaliul dacă acest lucru devine necesar din motive medicale sau dacă așteptarea nu este sigură pentru mamă sau copil. În cele din urmă, câteva zile în plus față de data scadentă a sarcinii nu reprezintă nimic de care să vă faceți griji și nu ar trebui să provoace prea multe neplăceri sau pericole nici pentru dumneavoastră, nici pentru copil.