Kalcule

Calculator BMI

Aflați cum să vă estimați IMC cu ajutorul calculatorului nostru ușor de utilizat. Înțelegeți știința care stă la baza acestei importante măsurători a sănătății dumneavoastră.

Ce este BMI?

Toată lumea este curioasă în legătură cu indicele de masă corporală (IMC). Din fericire, calcularea bmi este relativ ușoară și se poate face în câteva minute. Acest calcul, care poate fi făcut online sau cu ajutorul unui calculator, utilizează greutatea și înălțimea dumneavoastră pentru a determina dacă vă aflați în interiorul, deasupra sau sub intervalul sănătos pentru bmi.

Calculatoarele bmi online, precum cele de mai sus, facilitează calcularea rapidă a bmi în confortul casei tale. Odată ce aveți bmi, este important să țineți cont de vârstă, de masa musculară și de orice alte probleme de sănătate care pot distorsiona citirea bmi atunci când considerați dacă bmi se încadrează sau nu în limitele sănătoase.

Cunoscându-ți bmi poate chiar să te ajute să planifici o dietă sănătoasă și o rutină de fitness care să fie adaptată special pentru tine!

Intervalul IMC

IMC Categorie
< 15 Foarte grav subponderal
15 - 16 Foarte subponderal
16 - 18.5 Subponderal
18.5 - 25 Normal (greutate sănătoasă)
25- 30 Supraponderal
30 - 35 Clasa I de obezitate (obezitate ușoară)
35 - 40 Clasa II de obezitate (obezitate severă)
> 40 Clasa III de obezitate (obezitate foarte severă)

IMC și fiabilitatea acestuia

Indicele de masă corporală (IMC) a devenit un instrument de măsurare utilizat pe scară largă pentru a determina nivelul de sănătate al unei persoane. Cu toate acestea, unii experți contestă acuratețea sa ca măsură eficientă a bunăstării. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, IMC nu ia în considerare factori precum masa musculară sau compoziția corporală individuală, ceea ce înseamnă că ar putea da citiri fals negative persoanelor cu o condiție fizică bună. De asemenea, poate să nu reușească să identifice persoanele cu niveluri periculoase de grăsime corporală.

Din aceste motive, criticii susțin că bmi declarat nu ar trebui să fie considerat ca fiind singura măsură a greutății sănătoase la adulți. În consecință, bmi nu ar trebui să se bazeze pe el ca indicator definitiv al sănătății; în schimb, ar trebui utilizat în combinație cu alți parametri, cum ar fi circumferința taliei, tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Dacă doriți un răspuns mai sigur cu privire la greutatea dumneavoastră, vă sfătuim să consultați un medic, deoarece acesta va face cel mai probabil o evaluare mai individuală.

Calcularea IMC

IMC este o formulă matematică care împarte înălțimea unei persoane la pătratul lungimii corpului său în metri (kg/m2) pentru a obține un număr de IMC.
Un IMC normal se situează între 18,5 și 25. Acest lucru indică faptul că persoana se află în intervalul de greutate normal pentru înălțimea sa.