Calculator BMI

Ce este BMI?

Indicele de masă corporală (IMC) este o măsură folosită în principal pentru a defini supraponderabilitatea și obezitatea, folosind relația dintre greutate și înălțime pentru a vă clasifica într-un grup (a se vedea mai jos).

Intervalul IMC

IMC Categorie
< 15 Foarte grav subponderal
15 - 16 Foarte subponderal
16 - 18.5 Subponderal
18.5 - 25 Normal (greutate sănătoasă)
25- 30 Supraponderal
30 - 35 Clasa I de obezitate (obezitate ușoară)
35 - 40 Clasa II de obezitate (obezitate severă)
> 40 Clasa III de obezitate (obezitate foarte severă)

IMC și fiabilitatea acestuia

MC nu ia în considerare factorii individuali atunci când calculează IMC-ul, cel mai frecvent argument împotriva formulei fiind acela că nu face diferența între mușchi și grăsime.

Mușchii au o densitate mult mai mare decât grăsimea, astfel încât persoanele foarte musculoase, cum ar fi powerlifterii și atleții, pot avea o greutate sănătoasă, chiar dacă IMC indică obezitate.

Dacă doriți un răspuns mai fiabil cu privire la greutatea dumneavoastră, vă sfătuim să consultați un medic, deoarece acesta va face cel mai probabil o evaluare mai individuală.

Calcularea IMC

IMC este o formulă matematică care împarte înălțimea unei persoane la pătratul lungimii corpului său în metri (kg/m2) pentru a obține un număr de IMC.
Un IMC normal se situează între 18,5 și 25. Acest lucru indică faptul că persoana se află în intervalul de greutate normal pentru înălțimea sa.