Kalcule

Calculator de grăsime corporală

Descoperiți procentul de grăsime corporală folosind calculatorul nostru ușor de utilizat. Înțelegeți ce înseamnă procentul de grăsime corporală și cum să îl îmbunătățiți.

Cum să îmi calculez procentul de grăsime corporală?

Cunoașterea procentajului de grăsime corporală poate fi un instrument util pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor de sănătate și fitness.

Există mai multe moduri de a calcula grăsimea corporală, dar poate cea mai accesibilă opțiune este să folosiți un calculator online de grăsime corporală. Dacă introduceți pur și simplu sexul, greutatea corporală și înălțimea dumneavoastră în calculatorul nostru de mai sus, acesta va afișa procentul de grăsime corporală pe baza acestor variabile.

În cazul în care sunt disponibile măsuri specifice ale corpului, cum ar fi talia, gâtul și hopul, acestea pot fi, de asemenea, introduse pentru rezultate mai precise.

Este o modalitate simplă, dar eficientă de a obține rapid o estimare a procentului de grăsime corporală din intimitatea propriei case.

Ce este grăsimea corporală?

Grăsimea corporală este adesea o componentă a corpului prost înțeleasă; este văzută ca un lucru rău, când, în realitate, grăsimea corporală este esențială pentru sănătatea generală.

Grăsimea corporală nu numai că are un rol important în menținerea temperaturii corporale, dar stochează și energia nutritivă în corpul nostru și are roluri structurale care susțin mișcarea corpului.

Cantitatea de grăsime corporală variază de la o persoană la alta din cauza diferențelor genetice, precum și a altor factori, cum ar fi vârsta sau tipul de corp. A avea prea multă grăsime corporală crește riscul de efecte negative asupra sănătății, astfel încât este important să se urmărească nivelurile de grăsime corporală și să se studieze tendințele de-a lungul timpului pentru a asigura o sănătate adecvată și pentru a lucra în vederea atingerii unor niveluri sănătoase de grăsime corporală care pot ajuta oamenii să își atingă compoziția corporală dorită, precum și să ajungă la o sănătate generală optimă.

Care este un procent ideal de grăsime corporală?

Un corp cu un procent de grăsime sănătos este esențial pentru bunăstarea generală. Grăsimea joacă un rol important în compoziția corporală - ne izolează corpul, ne oferă hrană și produce hormoni care ne permit să ne menținem o greutate corporală sănătoasă.

În general, un procent de grăsime corporală între 18-25% este considerat sănătos pentru majoritatea bărbaților, iar 25-32% este considerat sănătos pentru majoritatea femeilor.Cu toate acestea, deoarece procentele de grăsime corporală pot varia în funcție de tipul de corp, vârstă și sex - cel mai bine este să consultați un medic sau un nutriționist pentru a determina nivelul corect de grăsime corporală pentru fiecare persoană.

Cum de a reduce grăsimea corporală?

Mulți dintre noi ne străduim să reducem grăsimea corporală pentru a ne îmbunătăți sănătatea. O modalitate excelentă de a începe este crearea unei diete echilibrate cu alimente proaspete, neprocesate, care să includă multe proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase.

Mâncatul unor mese mai mici pe parcursul zilei, care să conțină ingrediente dense în substanțe nutritive, vă poate ajuta să rămâneți sătulă, în timp ce ardeți mai eficient grăsimea corporală.

Încorporarea unei rutine de exerciții fizice consistente în programul săptămânal poate fi de asemenea utilă; încercați diferite activități, cum ar fi exerciții de greutate corporală, alergarea, înotul și antrenamentul cu greutăți pentru o bună condiție fizică generală.

În plus, este important să vă odihniți suficient și să practicați tehnici de relaxare, cum ar fi meditația sau yoga, pentru a preveni stresul, care poate duce adesea la obiceiuri alimentare nesănătoase și la creșterea în greutate.

Cum se măsoară circumferința

Pentru a calcula procentul de grăsime corporală folosind metoda U.S. Navy, este necesară circumferința atât a gâtului, cât și a taliei pentru bărbați, femeile trebuie să introducă și circumferința șoldurilor.

Măsurați talia pe orizontală în jurul buricului pentru bărbați, femeile măsoară în punctul cel mai slab. Pentru a obține un rezultat fiabil, stomacul nu trebuie să fie tras spre interior.

Măsurați circumferința gâtului într-un punct situat chiar sub laringe. Priviți drept înainte. Țineți banda de măsură cât mai aproape de orizontală, cât mai aproape de anatomie.

Pentru femei, măsurați șoldul pe orizontală în punctul cel mai lat.