Calculator de grăsime corporală

Care este un procent ideal de grăsime corporală?

În general, un procentaj bun de grăsime corporală pentru femei este între 21 și 35 la sută, iar pentru bărbați este între 8 și 24 la sută, vârsta jucând, de asemenea, un rol.

Grăsimea corporală include grăsimea corporală esențială și grăsimea de depozitare. Grăsimea corporală esențială este un nivel de bază de grăsime care se găsește în majoritatea părților corpului. Este grăsimea esențială care este vitală pentru bunăstarea noastră.

Cantitatea de grăsime esențială diferă între bărbați și femei. Pentru bărbați este de obicei între 2-5%, iar pentru femei între 10-13%. Așa cum excesul de grăsime corporală poate avea multe efecte negative asupra sănătății unei persoane, un nivel prea scăzut de grăsime corporală poate avea, de asemenea, efecte negative asupra sănătății.

Cum se măsoară circumferința

Pentru a calcula procentul de grăsime corporală folosind metoda U.S. Navy, este necesară circumferința atât a gâtului, cât și a taliei pentru bărbați, femeile trebuie să introducă și circumferința șoldurilor.

Măsurați talia pe orizontală în jurul buricului pentru bărbați, femeile măsoară în punctul cel mai slab. Pentru a obține un rezultat fiabil, stomacul nu trebuie să fie tras spre interior.

Măsurați circumferința gâtului într-un punct situat chiar sub laringe. Priviți drept înainte. Țineți banda de măsură cât mai aproape de orizontală, cât mai aproape de anatomie.

Pentru femei, măsurați șoldul pe orizontală în punctul cel mai lat.