Calculator de masă corporală slabă

Ce este masa corporală slabă?

Masa corporală slabă este greutatea totală a corpului dumneavoastră dacă nu ați avea grăsime corporală. Aceasta include greutatea organelor, oaselor, mușchilor, sângelui și a pielii. Practic, dacă scădeți greutatea care provine din grăsime din greutatea dumneavoastră totală, veți obține masa corporală slabă.

. Este deosebit de important să vă cunoașteți masa musculară dacă încercați să slăbiți. Privind masa corporală slabă, puteți monitoriza cât de mult mușchi pierdeți.

Știind cum să vă calculați masa musculară vă va ajuta, de asemenea, să decideți câtă grăsime ar trebui să pierdeți și care va fi procentul de grăsime corporală după aceea.
Cunoașterea acestui lucru îi poate ajuta pe cei care vor să slăbească să își mențină pierderea în greutate doar din grăsime. Dacă puteți să vă mențineți masa corporală slabă stabilă în timp ce vă reduceți greutatea totală, veți ști că pierdeți doar grăsime - nu mușchi sau densitate osoasă, ceea ce este adesea cazul.

Cum se măsoară circumferința

Pentru a calcula procentul de grăsime corporală folosind metoda U.S. Navy, este necesară circumferința atât a gâtului, cât și a taliei pentru bărbați; femeile trebuie să introducă și circumferința șoldurilor.

Măsurați talia pe orizontală în jurul buricului pentru bărbați, femeile o măsoară în punctul lor cel mai slab. Pentru a obține un rezultat fiabil, stomacul nu trebuie să fie tras spre interior.

Măsurați circumferința gâtului într-un punct situat chiar sub laringe. Priviți drept înainte. Țineți banda de măsură cât mai aproape de orizontală, cât mai aproape de anatomie.

Pentru femei, măsurați șoldul pe orizontală în punctul cel mai lat.