Kalcule

Calculator de masă corporală slabă

Descoperă-ți masa corporală slabă cu ajutorul calculatorului nostru ușor de utilizat. Înțelegeți ce înseamnă masa corporală slabă și cum să o îmbunătățiți.

Cum îmi pot calcula masa corporală slabă?

Calcularea masei corporale slabe este esențială pentru a vă atinge obiectivele de fitness. Fie că doriți să pierdeți în greutate, să câștigați mușchi sau să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate, cunoașterea masei corporale slabe vă poate ajuta să vă stabiliți obiective realiste și să vă urmăriți progresul. Vă oferim aceste modalități de a vă măsura masa corporală slabă.

  • Măsurarea circumferinței: Prin măsurarea anumitor părți ale corpului, vom calcula procentul de grăsime corporală folosind metoda U.S. Navy și, ca rezultat, masa corporală slabă.
  • Procentul de grăsime corporală: Scădeți procentul de grăsime corporală din greutatea totală pentru a obține masa corporală slabă. O modalitate excelentă dacă vă cunoașteți deja procentul de grăsime corporală.
  • Înălțime și greutate: Această abordare utilizează înălțimea și greutatea pentru a estima procentul de grăsime corporală. Accesibilă, dar în cel mai puțin precis mod.

Ce este masa corporală slabă?

Masa corporală slabă este o măsură a masei care include masa musculară și exclude masa de grăsime. Este masa a tot ceea ce se află în corpul dumneavoastră, în afară de masa de grăsime. Masa slabă conține mușchi, oase, tendoane, organe și alte componente esențiale pe care mulți le subestimează atunci când se concentrează exclusiv pe numărul de pe cântarul din baie.

Masa slabă joacă un rol crucial în metabolismul și performanța fizică, ceea ce o face importantă pentru sportivi sau pentru oricine dorește să-și îmbunătățească starea generală de sănătate. Ca atare, acordarea de atenție masei corporale slabe poate duce la îmbunătățirea nivelului de energie și la creșterea forței pentru orice persoană activă.

Beneficiile și efectele secundare ale masei musculare

Menținerea masei musculare este o parte importantă pentru a rămâne sănătoși și în formă pe măsură ce îmbătrânim. Persoanele care au mai multă masă musculară sunt capabile să facă activitățile zilnice cu mai multă ușurință, deoarece aceasta susține mușchii scheletici și creează o bază puternică pentru mișcare.

O masă musculară mai mare poate preveni sau gestiona afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare, poate crește masa și rezistența osoasă, poate îmbunătăți echilibrul, poate oferi un sprijin postural mai bun și, în general, poate îmbunătăți calitatea generală a vieții unei persoane.
Prin urmare, este extrem de important ca persoanele de toate vârstele să fie proactive atunci când vine vorba de masa musculară. Nu doar în scop estetic, ci și pentru bunăstarea fiecăruia.

Dezvoltarea și menținerea masei musculare poate contribui, de asemenea, la creșterea metabolismului, oferind organismului mai multă energie pe tot parcursul zilei și reducând oboseala.
Cercetările au mai arătat că persoanele cu o masă mai mare tind să aibă mai puține probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, obezitatea, diabetul și durerile articulare cronice. Ceea ce demonstrează numeroasele beneficii ale menținerii mușchilor în stare.

Este masa corporală slabă același lucru cu masa musculară?

Masa corporală slabă este un termen adesea utilizat pentru a se referi la masa unui corp care nu include masa de grăsime, în timp ce masa musculară se referă în mod specific la masa mușchilor. Masa corporală slabă poate include masa musculară, masa de apă și masa minerală, dar nu și masa de grăsime; în schimb, masa musculară include doar materiale organice, cum ar fi proteinele și țesutul conjunctiv necesar pentru mișcarea musculară.

Atât masa corporală slabă, cât și masa musculară sunt importante atunci când se analizează măsurătorile IMC, precum și obiectivele generale de sănătate și fitness. 
Persoanele care doresc să își mărească forța generală sau să își îmbunătățească aspectul ar trebui să se concentreze pe creșterea masei musculare, mai degrabă decât să încerce doar să își mărească masa corporală slabă.

Cum se măsoară circumferința

Pentru a calcula procentul de grăsime corporală folosind metoda U.S. Navy, este necesară circumferința gâtului și a taliei pentru bărbați; femeile trebuie să introducă și circumferința șoldurilor.

Măsurați talia pe orizontală în jurul buricului pentru bărbați, iar femeile o măsoară în punctul cel mai slab. Pentru a obține un rezultat fiabil, stomacul nu trebuie să fie tras spre interior. 

Măsurați circumferința gâtului într-un punct situat chiar sub laringe. Priviți drept înainte. Țineți banda de măsură cât mai aproape de orizontală, cât mai aproape de anatomie;

Pentru femei, măsurați șoldul pe orizontală în punctul cel mai lat.