CALCULAȚI CARBOHIDRAȚII ZILNICI

Carbohidrați

Carbohidrații au o reputație mai proastă decât merită, mai ales din perspectiva pierderii în greutate.
Multe diete pledează pentru evitarea pe cât posibil a carbohidraților pentru o pierdere în greutate reușită, dar acest lucru este greșit, deoarece există atât carbohidrați buni, cât și carbohidrați răi, iar un aport sănătos de carbohidrați este cel mai bun mod în care organismul obține energie.

Organismul descompune carbohidrații în glucoză, sau zahăr din sânge, care este principala noastră sursă de energie atât pentru corp, cât și pentru minte.
Carbohidrații sunt unul dintre cei trei macronutrienți de care avem nevoie pentru a supraviețui, ceilalți doi fiind grăsimile și proteinele.

Numărul de carbohidrați din dieta sau masa dumneavoastră nu este la fel de important ca și tipul acestora.
De exemplu, carbohidrații din fructe, nuci, cereale integrale, semințe și quinoa sunt mult mai buni decât pâinea ușoară, chipsurile, pastele și gustările.

Carbohidrații nesănătoși sunt cei care se găsesc adesea în alimentele procesate și rafinate, acești carbohidrați sunt digerați rapid, ceea ce duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge și poate crește riscul de boli de inimă și de creștere în greutate.