Calculator de calorii

Conținut

Calorii

De câte calorii am nevoie atunci când fac exerciții fizice? Care sunt nevoile mele calorice pentru pierderea și creșterea în greutate? Sunt nevoile calorice diferite pentru bărbați și femei? Acestea sunt întrebări la care puteți răspunde cu ajutorul calculatorului nostru.

Caloriile nu sunt rele, ele sunt ceva de care avem nevoie pentru a trăi și a ne simți bine, ele sunt o măsură a conținutului energetic al alimentelor. Ca în cazul majorității lucrurilor din viață, moderația este cea mai bună, un aport caloric prea mic sau prea mare va duce în cele din urmă la probleme de sănătate.

În medie, un bărbat are nevoie de 2500 kcal pe zi pentru a-și menține o greutate sănătoasă, echivalentul a aproximativ 2000 kcal/zi pentru o femeie. Există mai mulți factori care influențează numărul de calorii de care aveți nevoie, cum ar fi vârsta, sexul, genele, greutatea și nivelul de activitate.

Întrucât o calorie este, din punct de vedere tehnic, egală cu o altă calorie, unele alimente sunt mai bune și mai dense în nutrienți decât altele.
Așadar, în timp ce numărarea caloriilor poate fi profitabilă, poate fi la fel de important să vă concentrați asupra calității alimentelor pe care le consumați. Alimentele bogate în zahăr, cum ar fi băuturile răcoritoare, înghețata, dulciurile sau alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi brânza, ciocolata, smântâna, cârnații și șunca, sunt alimente dense în calorii, cunoscute și sub numele de calorii goale, care ar trebui evitate. În schimb, încercați să găsiți alimente care sunt nutritive, cum ar fi legumele, fructele, nucile, fasolea, peștele sau cerealele integrale.

Care este obiectivul dumneavoastră?

Indiferent de dieta pe care o alegeți, totul se reduce la consumul de calorii față de aportul caloric. Cu alte cuvinte, trebuie să înveți să găsești un echilibru între a mânca mai puține calorii decât arzi dacă vrei să slăbești sau mai multe calorii dacă vrei să te îngrași.

Reducerea aportului caloric cu aproximativ 500 de calorii pe zi este de obicei echivalentă cu pierderea a aproximativ 450 de grame pe săptămână. Din păcate, rareori se pierde doar grăsime atunci când slăbești, ci o combinație de grăsime, apă și țesut slab.

Menținerea greutății

Dacă doriți să vă mențineți greutatea, trebuie să vă echilibrați aportul caloric și consumul de calorii.
Și nu uitați că, dacă sunteți mai mult sau mai puțin activ într-o anumită zi, va trebui să vă ajustați aportul caloric.

Menținerea greutății

Cea mai importantă parte a oricărui program de pierdere în greutate este capacitatea dumneavoastră de a-l urma.
Pentru a obține un deficit caloric, trebuie pur și simplu să vă dați seama câte calorii consumați de obicei și apoi să le reduceți.
Reducerea se poate întâmpla fie prin arderea mai multor calorii prin exerciții fizice, fie printr-o schimbare a regimului alimentar.

Depinde de tine să găsești o modalitate care să funcționeze pentru tine.
Câteva exemple pe care majoritatea oamenilor le pot face pentru a-și reduce aportul de calorii sunt să aleagă alimente mai nutritive, cum ar fi rădăcinoasele, fructele de pădure, legumele, peștele și legumele și să încerce să reducă cantitatea de alimente procesate pe care le consumă, să bea mai multă apă, să se plimbe și, desigur, să evite dulciurile, chipsurile și alte gustări.

Creșterea în greutate și construirea mușchilor

Pentru a obține o creștere în greutate sau pentru a construi mușchi, trebuie să furnizați în mod constant mai multe calorii decât are nevoie corpul dumneavoastră. Corpul tău poate construi în jur de 100-250 de grame de mușchi pe săptămână, în funcție de factori precum genele, vârsta, sexul și dieta. Așadar, dacă surplusul de calorii este prea mare în încercarea de a construi mai mulți mușchi, există riscul ca, în schimb, să te îngrași mai mult.

Nu uitați că, pe măsură ce trece timpul și, sperăm, reușiți să luați în greutate, va trebui, desigur, să vă măriți aportul caloric pentru a continua creșterea în greutate.

Numărarea caloriilor

Există multe persoane care își pot menține o greutate sănătoasă fără a număra vreodată caloriile, dar pentru mulți alții aceasta poate fi un instrument important atunci când încearcă să își atingă obiectivul de greutate, fie că este vorba de a câștiga sau de a pierde în greutate. Primul pas pentru a învăța cum să numărați caloriile este să vă aflați aportul caloric recomandat (folosiți un calculator de calorii).

Odată ce știți de câte calorii aveți nevoie pe zi, este pur și simplu timpul să începeți să numărați caloriile din toate alimentele pe care le consumați. O idee bună ar fi să găsești o aplicație care să te ajute în acest sens.