Calculator de calorii

Conținut

Cum se calculează aportul zilnic de calorii?

Calcularea aportului caloric poate fi complicată și poate consuma mult timp, dar este un instrument esențial dacă doriți să vă atingeți anumite obiective de sănătate sau de fitness.

Calculatorul nostru de calorii vă permite să vă dați seama cu ușurință de câtă energie are nevoie corpul dumneavoastră în fiecare zi. În primul rând, va trebui să introduceți vârsta, greutatea și înălțimea dvs. înainte de a vă arăta obiectivul dvs. caloric bazat pe nivelul dvs. de activitate.

De exemplu, dacă doriți să pierdeți în greutate, este foarte probabil să aveți nevoie de mai puține calorii, în timp ce pentru a vă mări de volum, în general, este nevoie de o creștere a aportului caloric. De asemenea, nu uitați să vă ajustați țintele calorice în funcție de orice schimbare a obiceiurilor alimentare sau de creșterea nivelului de activitate fizică.

Cu ajutorul calculatoarelor de calorii, calcularea aportului zilnic de calorii poate fi atât precisă, cât și convenabilă.

Ce se întâmplă atunci când aportul de calorii este prea mic?

Atunci când aportul de calorii este prea mic, acesta poate avea un impact semnificativ asupra sănătății. Pe măsură ce aportul caloric scade sub necesarul zilnic de calorii al organismului, sistemul imunitar poate fi slăbit din cauza malnutriției, ceea ce poate face ca o persoană să fie mai sensibilă la boli și răniri.
În plus, pe măsură ce nivelul de calorii scade sub necesarul de calorii al organismului pentru menținerea unui nivel sănătos de energie, se pot instala oboseala și letargia.

O dietă cu restricție calorică poate duce la o pierdere în greutate pe termen scurt, dar dacă aportul caloric este prea mic, este posibilă o creștere în greutate pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că privarea de calorii duce la încetinirea metabolismului și îngreunează utilizarea corectă de către organismul nostru a substanțelor nutritive pe care le furnizează alimentele.
În plus, restricția calorică își poate pune amprenta asupra stării de spirit, ducând la depresie sau anxietate.

Este important ca o persoană să își monitorizeze aportul caloric în timpul dietei pentru a se asigura că mănâncă suficient pentru a-și menține sănătatea, precum și orice obiectiv de fitness.
Ar trebui să ne străduim să avem o dietă echilibrată, care să furnizeze suficiente calorii sănătoase din alimente nutritive pentru a satisface nevoile organismului.

Este posibil să fii într-un deficit caloric și să nu slăbești?

Este foarte posibil să aveți un deficit caloric și să nu slăbiți. O persoană care consumă mai puține calorii decât are nevoie organismul său, ceea ce o face să aibă un deficit caloric, poate totuși să se lupte să își reducă greutatea corporală din mai multe motive.

În ciuda creării în mod regulat a unui deficit caloric, unele persoane constată că rămân la aceeași greutate sau chiar se îngrașă. Acest lucru s-ar putea datora faptului că pur și simplu nu creați un deficit caloric suficient de mare pentru ca organismul dumneavoastră să facă vreo schimbare sau pentru că se întâmplă altceva - cum ar fi o tiroidă hipoactivă sau o altă problemă medicală.

De asemenea, se poate datora unei numărări incorecte a caloriilor sau fluctuațiilor în greutatea apei. În cele din urmă, mușchii pot avea uneori de suferit atunci când se reduce aportul caloric, provocând o creștere a oboselii musculare care reduce capacitatea individului de a face exerciții fizice adecvate și de a arde cantitățile dorite de grăsimi.

Dacă deficitul caloric nu pare să aducă rezultatele pe care le așteptați, este important să consultați un medic pentru asistență.

Cum pot număra caloriile?

Numărarea caloriilor poate părea o sarcină intimidantă, dar cu instrumentele potrivite poate fi destul de simplă.
Pentru a urmări aportul caloric, calculatoarele de calorii sunt o resursă excelentă. Acesta poate fi un calculator online sau o aplicație care permite utilizatorilor să introducă diferite informații despre nutrienți și macronutrienți. Este ușor de găsit numărul de calorii pentru multe articole cu o căutare rapidă pe internet.

Caloria este o unitate de măsură importantă în ceea ce privește dieta și nutriția, deoarece ne informează despre cantitatea de energie pe care o conțin alimentele. Cunoașterea conținutului caloric vă va ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun în ceea ce privește nevoile și obiectivele nutriționale, așa că nu vă sfiiți să numărați caloriile din când în când - a mânca mai sănătos poate fi ușor cu ajutorul numărării caloriilor!

Câte calorii ar trebui să mănânc?

Să știi câte calorii să consumi pentru a menține un stil de viață sănătos poate fi dificil. Caloriile sunt unitatea de bază a energiei care alimentează toată viața și este important să vă asigurați că obțineți suficientă energie prin aportul caloric fără a exagera.

Din fericire, există o modalitate ușoară de a calcula cantitatea de calorii care este ideală pentru tipul tău de corp și nivelul de activitate - calculatoarele de calorii! Pur și simplu introduceți vârsta, sexul, înălțimea, greutatea și stilul de viață general în calculatorul nostru de mai sus și acesta vă va oferi un obiectiv caloric aproximativ adaptat special pentru dumneavoastră.

Utilizând calculatorul nostru de calorii, vă puteți asigura că obțineți exact cantitatea potrivită de calorii în fiecare zi.