Crearea unui deficit de calorii pentru pierderea în greutate: Un ghid bazat pe dovezi

mai multe farfurii de mâncare

Pierderea în greutate este un obiectiv comun pentru multe persoane, iar crearea unui deficit caloric este un aspect fundamental pentru atingerea acestui obiectiv. În acest articol, vom oferi un ghid cuprinzător despre cum să creăm un deficit caloric pentru pierderea în greutate și vom trece în revistă dovezile care stau la baza celor mai eficiente strategii.

Înțelegerea deficitului de calorii

Un deficit caloric este atunci când o persoană arde mai multe calorii decât consumă. Acest lucru poate fi obținut printr-o combinație de reducere a aportului caloric, de creștere a activității fizice sau printr-o combinație a ambelor. Un deficit caloric de 500-1000 de calorii pe zi este de obicei recomandat pentru pierderea în greutate.

Strategii de reducere a aportului caloric

Urmărirea aportului caloric: Ținerea unui jurnal alimentar sau utilizarea unei aplicații de urmărire a caloriilor poate ajuta persoanele să devină mai conștiente de numărul de calorii pe care le consumă și să identifice domeniile în care pot face schimbări pentru a reduce aportul caloric.

Consumul de alimente bogate în nutrienți: Concentrarea pe alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și sursele de proteine slabe, poate ajuta persoanele să se simtă pline și satisfăcute, reducând în același timp aportul caloric.

Limitarea zaharurilor adăugate și a grăsimilor saturate: Consumul unor cantități mari de zaharuri adăugate și grăsimi saturate poate contribui la creșterea în greutate și ar trebui să fie limitat în cadrul unei diete de slăbire.

Mâncatul conștient: Mâncatul lent și atenția acordată semnelor de foame și de sațietate pot ajuta persoanele să ia decizii mai conștiente cu privire la momentul și cantitatea de mâncare.

Câte calorii ar trebui să mănânc pe zi pentru a pierde în greutate?

Atunci când vine vorba de pierderea în greutate, regula generală este de a crea un deficit caloric. Acest lucru înseamnă să consumați mai puține calorii decât arde corpul dumneavoastră. Cantitatea de calorii pe care trebuie să o consumați pentru a pierde în greutate va depinde de nevoile dumneavoastră individuale, dar un bun punct de plecare este de 1.200-1.500 de calorii pe zi pentru femei și de 1.500-1.800 de calorii pe zi pentru bărbați.

Este important să rețineți că acestea sunt recomandări generale și că nevoile dumneavoastră specifice de calorii pot fi diferite. Factori precum vârsta, sexul, greutatea, înălțimea și nivelul de activitate joacă un rol în determinarea necesarului zilnic de calorii. Pentru a obține o estimare mai precisă a numărului de calorii pe care ar trebui să le consumați pentru a pierde în greutate, este recomandat să folosiți un calculator de calorii.

Calculatorul de calorii ține cont de informațiile personale și de nivelul de activitate pentru a vă oferi o recomandare personalizată privind aportul caloric. Acest lucru vă poate ajuta să creați un plan de pierdere în greutate mai precis și mai eficient. Pe lângă numărarea caloriilor, este important să luați în considerare și nivelul de activitate fizică și exercițiile fizice, în special ridicarea greutăților și cardio, deoarece acestea vă pot ajuta să ardeți mai multe calorii și, de asemenea, să vă ajutați să câștigați mușchi.

Este important să rețineți că pierderea prea rapidă în greutate poate fi nesănătoasă și nesustenabilă. O rată sigură și sănătoasă de pierdere în greutate este în general considerată a fi de 0,5 - 1 kg pe săptămână. Acest lucru poate fi realizat prin crearea unui deficit caloric de 500-1000 de calorii pe zi.

Cum să pierzi 2 kg pe săptămână?

Pierderea a 2 kg pe săptămână necesită un deficit caloric semnificativ și o activitate fizică regulată. Pentru a realiza acest lucru, o persoană ar trebui să ardă mult mai multe calorii decât consumă zilnic. Acest lucru poate fi realizat printr-o combinație de dietă și exerciții fizice.

Este important de reținut că pierderea rapidă în greutate prin diete drastice poate fi periculoasă și poate duce la pierderea mușchilor, la deficiențe nutritive și la un metabolism mai lent. De asemenea, dietele rapide tind să fie nesustenabile pe termen lung, ceea ce poate duce la recăpătarea greutății.

Înainte de a încerca un obiectiv de pierdere în greutate de 2 kg pe săptămână, este esențial să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății sau cu un dietetician autorizat. Aceștia vă pot ajuta să vă evaluați starea actuală de sănătate, să creați un plan personalizat care să se potrivească nevoilor și obiectivelor dumneavoastră individuale și să vă monitorizați progresul pe parcurs. Nu se recomandă o dietă rapidă, ci o abordare sănătoasă și durabilă.

Strategii pentru creșterea activității fizice

Creșterea activității fără exerciții fizice: Activitățile simple, cum ar fi statul în picioare în loc să stea, urcatul scărilor în loc de lift și agitația pot contribui la pierderea în greutate prin creșterea cheltuielilor energetice.

Antrenament de rezistență: Construirea mușchilor prin antrenament de rezistență poate crește metabolismul și poate contribui la pierderea în greutate.

Exerciții aerobice: Practicarea regulată a exercițiilor aerobice, cum ar fi mersul pe jos, joggingul, mersul pe bicicletă sau înotul, poate arde calorii și poate contribui la pierderea în greutate.

Concluzie

Crearea unui deficit caloric este un aspect crucial al pierderii în greutate. Urmărind aportul caloric, concentrându-se pe alimente cu conținut nutritiv, limitând zaharurile adăugate și grăsimile saturate și angajându-se într-o activitate fizică regulată, persoanele pot crea în mod eficient un deficit caloric și își pot atinge obiectivele de pierdere în greutate.

Scris de Elizabeth Liezel Elizabeth Liezel este antrenor personal și instructor de fitness, cu un doctorat în performanță umană la Middle Tennessee State University.

Articole conexe