Cum numărați cu exactitate caloriile

Farfurie lungă cu mâncare

Calcularea necesarului zilnic de calorii este un pas important în menținerea unei diete sănătoase și în atingerea obiectivelor de fitness. Fie că încercați să slăbiți, să câștigați mușchi sau pur și simplu să vă mențineți greutatea actuală, este esențial să înțelegeți câte calorii trebuie să consumați în fiecare zi. În acest articol, vom explica diferitele metode pe care le puteți folosi pentru a vă calcula caloriile și vă vom oferi sfaturi pentru a obține o dietă echilibrată.

Cum îmi calculez necesarul de calorii?

Există mai multe metode pe care le puteți folosi pentru a vă calcula necesarul zilnic de calorii. Două metode populare includ ecuația Harris-Benedict și ecuația Mifflin-St Jeor. Ambele ecuații iau în considerare vârsta, sexul, greutatea și înălțimea dumneavoastră pentru a oferi o estimare a numărului de calorii pe care trebuie să le consumați în fiecare zi pentru a vă menține greutatea actuală. Dar cel mai simplu ar fi probabil să folosiți un calculator de calorii pentru a vă calcula caloriile.

Cum calculez câte calorii mănânc?

Pentru a calcula numărul de calorii pe care le consumați în fiecare zi, va trebui să țineți evidența alimentelor pe care le consumați și a conținutului lor caloric. O modalitate de a face acest lucru este să folosiți o aplicație sau un site web de urmărire a caloriilor. Aceste instrumente vă permit să introduceți alimentele pe care le consumați și mărimea porțiilor acestora și vor calcula numărul total de calorii pe care le-ați consumat. De asemenea, puteți verifica eticheta nutrițională a alimentelor pe care le consumați pentru a cunoaște conținutul caloric. Numărarea caloriilor este importantă pentru a vă urmări dieta și pentru a vă atinge obiectivele.

Cum numărați caloriile pentru începători?

Pentru începători, este important să înceapă cu o înțelegere de bază a numărului de calorii pe care trebuie să le consumați în fiecare zi pentru a vă menține greutatea actuală. Folosiți una dintre metodele menționate mai sus. Odată ce aveți aceste informații, puteți începe să urmăriți numărul de calorii pe care le consumați în fiecare zi folosind o aplicație sau un site web de urmărire a caloriilor sau verificând eticheta nutrițională a alimentelor pe care le consumați. Este important să fiți consecvent și să vă asigurați că urmăriți toate alimentele și băuturile pe care le consumați.

Cum se calculează caloriile pentru a pierde în greutate?

Pentru a pierde în greutate trebuie să creați un deficit caloric prin consumarea unui număr mai mic de calorii decât ardeți. Pentru a calcula numărul de calorii pe care trebuie să le consumați pentru a pierde în greutate, puteți folosi calculatorul nostru de calorii. Calculatoarele online vă permit să introduceți obiectivul dvs. de pierdere în greutate și vor calcula numărul de calorii pe care trebuie să le consumați în fiecare zi pentru a atinge acest obiectiv. Este important de reținut că pierderea în greutate trebuie să se facă treptat și cu îndrumarea unui profesionist. Rețineți că, dacă doriți să slăbiți, trebuie să consumați mai puține calorii decât are nevoie organismul dumneavoastră.

Antrenament și dietă

Atunci când vă antrenați și ridicați greutăți, este important să acordați atenție aportului caloric. Dacă doriți să câștigați mușchi, probabil că va trebui să consumați mai multe calorii decât ardeți în fiecare zi pentru a susține creșterea musculară. Acest lucru este cunoscut sub numele de un surplus caloric. Pe de altă parte, dacă doriți să pierdeți în greutate, va trebui să creați un deficit caloric, consumând mai puține calorii decât ardeți în fiecare zi.

Este important să rețineți că, atunci când reduceți sau vă măriți de volum, nevoile dvs. de calorii se vor schimba. În timpul unei faze de tăiere, va trebui probabil să consumați mai puține calorii decât ardeți pentru a pierde în greutate. În timpul unei faze de încărcare, probabil că va trebui să consumați mai multe calorii decât ardeți pentru a câștiga mușchi.

Atunci când vine vorba de numărarea caloriilor și de atingerea obiectivelor de fitness, este important să vă amintiți că consecvența este esențială. Fie că încercați să pierdeți în greutate, să câștigați mușchi sau să vă mențineți greutatea actuală, este important să vă urmăriți aportul caloric și să vă asigurați că consumați cantitatea corectă de calorii în fiecare zi. Cu o dietă și un plan de antrenament corect, veți fi pe drumul cel bun pentru a vă atinge obiectivele de fitness.

Scris de Elizabeth Liezel Elizabeth Liezel este antrenor personal și instructor de fitness, cu un doctorat în performanță umană la Middle Tennessee State University.

Articole conexe