CALCULAȚI APORTUL DE GRĂSIMI

Grăsimi alimentare

Grăsimile au o reputație proastă care este în mare parte nemeritată, în parte pentru că sunt macronutrientul cu cel mai mare conținut caloric și pentru că unele tipuri de grăsimi nu sunt atât de bune pentru noi. Dar dacă vă puteți concentra pe eliminarea grăsimilor rele din dieta dumneavoastră și pe înlocuirea lor cu grăsimi nesaturate, acestea reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase.
Există trei tipuri diferite de grăsimi, grăsimi trans, grăsimi saturate și grăsimi nesaturate.

Grăsimi trans

Ar trebui evitată pe cât posibil, deoarece este cel mai rău tip de grăsime pentru sănătatea ta, deoarece crește colesterolul rău și scade colesterolul bun. O dietă bogată în grăsimi trans crește, de asemenea, riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Grăsimi saturate

Timp de zeci de ani, grăsimile saturate au fost prezentate ca fiind potențial periculoase pentru sănătate, dar în ultimii ani unele cercetări au indicat includerea lor într-o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, acest subiect este oarecum controversat și, pentru a fi în siguranță, ar fi înțelept să păstrați un consum redus de grăsimi saturate.

Grăsimi nesaturate

Cunoscută ca fiind grăsimea bună, aceasta ar trebui să facă parte din dieta ta pentru a avea o viață sănătoasă, deoarece poate reduce riscul de boli de inimă și poate scădea colesterolul, printre altele. În plus, grăsimile saturate joacă un rol important în furnizarea de energie organismului și în susținerea creșterii celulelor.