Kalcule

Calculator de grăsimi dietetice

Folosiți acest calculator de grăsimi dietetice pentru a determina cât de multă grăsime ar trebui să consumați pentru a vă atinge obiectivele de fitness.

Cum îmi calculez aportul de grăsimi

Calcularea aportului de grăsimi poate fi o sarcină descurajantă, dar nu trebuie să fie.

Pentru a măsura cu exactitate consumul de grăsimi, cel mai simplu și mai convenabil mod este să folosiți un calculator de grăsimi online. Calculatorul nostru ține cont de necesarul zilnic de calorii și, pe baza acestuia, va genera aportul zilnic recomandat de grăsimi în grame.

Elimină toate presupunerile din încercarea de a determina necesarul de grăsimi și face ca urmărirea aportului de grăsimi să fie foarte ușoară. Pur și simplu introduceți în calculator vârsta, sexul, greutatea și nivelul de activitate și sunteți gata de plecare!

Diferite tipuri de grăsimi

Există o varietate de grăsimi care alcătuiesc grăsimile din alimentația noastră. Dintre aceste grăsimi, grăsimile trans și saturate sunt cele mai cunoscute pentru că au un potențial mai mare de a ne afecta sănătatea.

Grăsimile trans sunt create prin procesul artificial numit hidrogenare, în care se adaugă hidrogen la molecula de grăsime nesaturată pentru a o face solidă la temperatura camerei.

Grăsimile saturate, pe de altă parte, se iau sub formă lichidă până când ating o temperatură scăzută și se transformă în solide.

Alternativa "sănătoasă" la grăsimile trans și saturate este grăsimea nesaturată, care a demonstrat beneficii potențiale pentru sistemul cardiovascular atunci când este inclusă într-o dietă echilibrată, alcătuită în principal din fructe, legume, cereale bogate în fibre, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și surse de proteine slabe.

De ce ar trebui să mănânci grăsimi

Consumul de alimente cu grăsimi sănătoase poate fi o modalitate excelentă de a promova o stare generală de sănătate bună. Consumul de alimente care conțin grăsimi sănătoase ajută la transportul vitaminelor și mineralelor esențiale în tot sistemul, menținându-ne în același timp să ne simțim sătui și sătui între mese.
De asemenea, grăsimile sănătoase reduc inflamațiile, ajută la scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățesc capacitatea organismului de a absorbi nutrienții.

Încorporarea unor surse de alimente precum uleiul de măsline, nucile, avocado și peștele gras va oferi beneficiile necesare unei diete echilibrate.

Adăugarea mai multor alimente cu grăsimi sănătoase în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să vă bucurați de o sănătate generală mai bună pe termen lung.

Mâncatul de grăsime te va face să te îngrași?

Grăsimea a primit o reputație proastă, dar este timpul să clarificăm lucrurile. grăsimea nu este inamicul, iar consumul de grăsime nu vă va face să vă îngrășați.

Toate grăsimile nu sunt create în mod egal. La fel cum nu toți carbohidrații și toate proteinele nu sunt create la fel. Da, grăsimile au mai multe calorii pe gram decât carbohidrații și proteinele, dar asta nu înseamnă că dacă mănânci grăsimi te va îngrășa. De fapt, grăsimile pe care le consumați pot ajuta, de fapt, la controlul greutății dumneavoastră. Cheia este să alegeți tipurile potrivite de grăsimi și să le savurați cu moderație.

De fapt, grăsimile sunt un nutrient esențial care ne ajută organismul să funcționeze corect. o dietă care include grăsimi sănătoase vă poate ajuta să slăbiți și să vă mențineți greutatea.

Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele care se găsesc în uleiul de măsline, avocado, nuci și semințe, vă pot ajuta să vă umpleți, astfel încât să mâncați mai puțin în general. De asemenea, acestea furnizează nutrienți esențiali și pot contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol atunci când sunt folosite în locul grăsimilor nesănătoase (cum ar fi grăsimile saturate și trans).

Nu uitați că și grăsimile sănătoase sunt bogate în calorii, așa că asigurați-vă că mențineți controlul asupra porțiilor. Așadar, nu vă fie teamă să includeți grăsimi în dieta dumneavoastră. Doar asigurați-vă că alegeți grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, ulei de măsline și nuci.

Disclaimer

Informațiile furnizate pe acest site web au doar un scop educațional și nu trebuie să fie considerate sfaturi medicale. Calculatorul de grăsimi alimentare furnizat pe acest site web este destinat să estimeze necesarul zilnic de grăsimi alimentare și calorii pe baza informațiilor introduse de dumneavoastră. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că aceasta este doar o estimare. Nevoile dvs. pot fi diferite în funcție de compoziția corporală, stilul de viață și alți factori.

Nu garantăm acuratețea sau caracterul complet al informațiilor furnizate de acest calculator și nu suntem răspunzători pentru orice erori sau omisiuni. Utilizarea acestui site web și a informațiilor furnizate de calculatorul de grăsimi alimentare se face pe propriul risc. Vă recomandăm cu tărie să vă consultați cu un profesionist calificat în domeniul sănătății înainte de a vă schimba în mod semnificativ dieta sau rutina de exerciții fizice.

Prin utilizarea acestui site web și a calculatorului de grăsimi alimentare, sunteți de acord cu termenii și condițiile acestei declarații de renunțare la răspundere. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, nu ar trebui să utilizați acest site web sau calculatorul de grăsimi alimentare.