Kalcule

Ovulaatiolaskuri

Opi laskemaan ovulaatiokautesi ovulaatiolaskurin avulla ja seuraamaan kuukautiskiertoasi, jotta voit lisätä mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi.

Miten ovulaatio lasketaan?

Hedelmällisyyspäivien laskeminen on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan: tarvitset vain hyvän hedelmällisyyslaskurin. Hedelmällisyyslaskurin avulla hedelmällisten päivien laskemisen ei enää tarvitse olla työläs prosessi. Syötä vain tiedot laskuriin, ja se antaa hyödyllistä tietoa hedelmällisyysikkunoista ja muista tärkeistä yksityiskohdista.

Laskurimme käyttämiseksi sinun tarvitsee vain määrittää tavanomainen kuukautiskiertosi pituus ja viimeisten kuukautisten päivämäärä. Kun syötät nämä tiedot laskuriin, saat selville, mitkä päivät ovat todennäköisesti hedelmällisiä seuraavan kuukautiskiertosi aikana.

Ennustamalla hedelmälliset päivät etukäteen naiset voivat paremmin valmistautua hedelmöitymiseen ja heillä on paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi onnistuneesti.

Laskinten lisäksi fyysisten merkkien, kuten kohdunkaulan liman, huomioiminen voi auttaa sinua määrittämään hedelmälliset päivät entistä tarkemmin.

Milloin on parhaat mahdollisuudet hedelmöitymiseen?

Jotta voisit tulla raskaaksi, sinun tulisi harrastaa suojaamatonta seksiä ovulaatiopäivääsi edeltävinä päivinä ja ovulaatiopäivänäsi, sillä munasolu on hedelmällinen vain enintään 24 tuntia.
Kun munasolu irtoaa, se tarttuu munanjohtimeen ja matkustaa alas kohtuun. Tämän vaelluksen aikana siittiö voi hedelmöittää sen. Munasolu on hedelmällinen puolesta päivästä vuorokauteen. Jos munasolu ei hedelmöity, se elää noin vuorokauden.

Jos et ole varma, milloin ovulaatiosi tarkalleen tapahtuu, voi olla viisasta harrastaa seksiä kahden tai kolmen päivän välein koko kuukautiskiertosi ajan sen sijaan, että yrittäisit määrittää tarkan ovulaatiopäivän, jolloin maksimoit mahdollisuudet harrastaa seksiä juuri ovulaatiopäivänä.
Sinun ei tarvitse harrastaa seksiä joka päivä, sillä sperma voi säilyä kohdussa useita päiviä.

Merkkejä siitä, että sinulla on ovulaatio

Ovulaatio ja kuukautiset liittyvät toisiinsa, mutta kuukautiset voivat tulla ilman ovulaatiota edeltävinä viikkoina. Jotta munasolu vapautuisi, veressä on oltava riittävän korkea estrogeenihormonipitoisuus. Ovulaatio on usein harvinaisempi, kun nainen on nelikymppinen.

Ovulaation tuntee ja huomaa merkkeinä ja oireina, kuten kipuna ja epämukavuutena alavatsassa, heillä voi olla myös läpikuultavaa vuotoa ja nainen voi kokea pientä muutosta ruumiinlämmössä. Jotkut naiset sanovat voivansa tuntea ovulaationsa. Toiset eivät tunne lainkaan merkkejä siitä, että on ovulaation aika.

Milloin olet hedelmällisin?

Tieto siitä, milloin olet hedelmällisimmillään, voi olla elintärkeää, varsinkin jos yrität tulla raskaaksi tai välttää raskautta.

Yleisesti ottaen paras aika tulla raskaaksi on kaksi tai kolme päivää ennen ovulaatiota ja enintään 24 tuntia ovulaation jälkeen. Näiden muutaman päivän aikana joka kuukausi kehosi tuottaa enemmän hedelmällistä kohdunkaulan limaa, joka auttaa siittiöitä kulkemaan helpommin sukuelimissäsi kohti munasolua.

Lisäksi niiden, jotka haluavat välttää raskauden, on tärkeää muistaa, että sperma voi säilyä jopa viisi päivää hedelmällisessä kohdunkaulan limassa.

Siksi on suositeltavaa harrastaa turvaseksiä kaikkina syklin aikoina. Tietoisuus siitä, milloin olet hedelmällisimmillään, on avainasemassa!

Kuinka kauan muna elää ennen kuin se kuolee?

Kun ovulaatio tapahtuu, munasolu vapautuu naisen munasarjasta ja aloittaa matkansa munanjohtimeen.
Tämä munasolu on elinkelpoinen vain noin 24 tuntia ovulaation jälkeen, ennen kuin se kuolee. Tuona aikana munasolulla on kuitenkin uskomaton mahdollisuus hedelmöittyä ja kehittyä vauvaksi, jos se kohtaa siittiösolun. Jos munasolu ei kuitenkaan hedelmöity, se kuolee tämän 24 tunnin jakson jälkeen ja liukenee takaisin kehoon.

On hämmästyttävää, miten paljon potentiaalisia mahdollisuuksia on näin lyhyessä elämässä.