Ovulaatiolaskuri

Miten ovulaatio lasketaan?

Voit karkeasti laskea seuraavan ovulaatiosi ajankohdan viimeisten kuukautisten ensimmäisen päivän ja kuukautiskiertosi kokonaispituuden perusteella. Useimmilla naisilla ovulaatio tapahtuu yleensä 14 päivää ennen seuraavia kuukautisia.
Naisen kiertoa ohjaavat hormonit, ja se kestää yleensä 25-32 päivää.
Voit tulla raskaaksi noin kuuden päivän kuluttua jokaisesta kierrosta, viisi päivää ennen ovulaatiotasi, koska siittiöt voivat selviytyä niin kauan kohdussa odottamassa munasolun tuloa ja ovulaatiopäivääsi.

Käytä yllä olevaa ovulaatiokalenteriamme nähdäksesi hedelmälliset päiväsi.

Milloin on parhaat mahdollisuudet hedelmöitymiseen?

Jotta voisit tulla raskaaksi, sinun tulisi harrastaa suojaamatonta seksiä ovulaatiopäivääsi edeltävinä päivinä ja ovulaatiopäivänäsi, sillä munasolu on hedelmällinen vain enintään 24 tuntia.
Kun munasolu irtoaa, se tarttuu munanjohtimeen ja matkustaa alas kohtuun. Tämän vaelluksen aikana siittiö voi hedelmöittää sen. Munasolu on hedelmällinen puolesta päivästä vuorokauteen. Jos munasolu ei hedelmöity, se elää noin vuorokauden.

Jos et ole varma, milloin ovulaatiosi tarkalleen tapahtuu, voi olla viisasta harrastaa seksiä kahden tai kolmen päivän välein koko kuukautiskiertosi ajan sen sijaan, että yrittäisit määrittää tarkan ovulaatiopäivän, jolloin maksimoit mahdollisuudet harrastaa seksiä juuri ovulaatiopäivänä.
Sinun ei tarvitse harrastaa seksiä joka päivä, sillä sperma voi säilyä kohdussa useita päiviä.

Merkkejä siitä, että sinulla on ovulaatio

Ovulaatio ja kuukautiset liittyvät toisiinsa, mutta kuukautiset voivat tulla ilman ovulaatiota edeltävinä viikkoina. Jotta munasolu vapautuisi, veressä on oltava riittävän korkea estrogeenihormonipitoisuus. Ovulaatio on usein harvinaisempi, kun nainen on nelikymppinen.

Ovulaation tuntee ja huomaa merkkeinä ja oireina, kuten kipuna ja epämukavuutena alavatsassa, heillä voi olla myös läpikuultavaa vuotoa ja nainen voi kokea pientä muutosta ruumiinlämmössä. Jotkut naiset sanovat voivansa tuntea ovulaationsa. Toiset eivät tunne lainkaan merkkejä siitä, että on ovulaation aika.