Laske syntymäaika

Miten lasken eräpäivän?

Laskeminen on tärkeää, jotta odottavat vanhemmat voivat valmistautua vauvan saapumiseen.

Saatavilla on monia vaihtoehtoja. Raskaana olevat naiset voivat käyttää verkkolaskuria tai neuvotella synnytyslääkärinsä ja gynekologinsa kanssa saadakseen tarkimman vastauksen. Helpotukseksi yllä oleva laskurimme auttaa suunnittelemaan ja arvioimaan, milloin vauva voi saapua. Syötä vain viimeisten kuukautisten ensimmäinen päivä, niin saat arvioidun lasketun raskauden eräpäivän.

Näiden tietojen avulla voit alkaa suunnitella suurta päivää ja alkaa valmistella kotiasi kaikilla tarvittavilla tarvikkeilla.

Eräpäivän laskeminen voi aluksi tuntua vaikealta, mutta onneksi on olemassa laskureita, joiden avulla se on helppoa ja nopeaa!

Voiko eräpäiväni muuttua?

Raskaus voi olla jännittävää mutta arvaamatonta aikaa. Monissa tapauksissa raskaus etenee normaalisti, ja laskettu aika pysyy ennallaan. Jos raskaus ei kuitenkaan suju odotetulla tavalla terveydentilan tai muiden tekijöiden vuoksi, eräpäivää on ehkä muutettava vastaavasti.

Naisten on pidettävä säännöllisesti yhteyttä lääkäriin koko raskauden ajan, jotta arvioituun laskettuun päivämäärään mahdollisesti tulevista muutoksista voidaan ilmoittaa mahdollisimman pian.
Säännöllinen yhteydenpito lääkäriin auttaa varmistamaan, että raskaana olevat naiset pysyvät ajan tasalla kaikista raskausaikatauluunsa tehdyistä muutoksista.

Huolimatta siitä, että lääketieteen ammattilainen on sopinut kiinteästä päivämäärästä, raskauden eräpäivät voivat aina muuttua.

Keskimäärin vauva syntyy yleensä kahdesta neljään viikkoa alkuperäisen lasketun ajan jälkeen. Tämä vaihtelu johtuu yleensä tekijöistä, joihin ei voi vaikuttaa, kuten sikiön terveydentilasta ja raskauden kasvusta tai kypsymisestä - eli pieni ilopallosi voi valita, milloin hän on valmis saapumaan!

Mitä tapahtuu, jos myöhästyt eräpäivästä?

Raskauden eräpäivän ylittyminen voi olla hermoja raastava kokemus. Vauvat tulevat, kun ne ovat valmiita, mutta yleensä enintään kaksi viikkoa raskauden eräpäivän jälkeen.

Monet tulevat äidit ovat huolissaan siitä, että synnytys voi siirtyä kolmannelle kolmannekselle, mutta tämä ei yleensä ole tarpeen.

Synnytyslääkäri keskustelee mahdollisuuksista käynnistää synnytys, jos se on lääketieteellisistä syistä välttämätöntä tai jos odottaminen ei ole turvallista äidille tai vauvalle. Viime kädessä muutaman ylimääräisen vuorokauden myöhästyminen raskauden eräpäivästä ei ole mitään syytä huoleen, eikä sen pitäisi aiheuttaa liikaa haittaa tai vaaraa sinulle tai vauvallesi.