10 proteiinipitoisin vihannekset

Lautanen vihanneksia

Pidemmittä puheitta sukelletaan suoraan proteiinipitoisia vihanneksia käsittelevään artikkeliin. Tarjoamme kaikki tarvitsemasi tiedot näistä superfoodeista, yksityiskohtaiset kuvaukset ja ehdotuksia niiden lisäämiseksi ruokavalioosi.

  • Pinaatti - Tämä lehtivihreä on yksi monipuolisimmista vihanneksista, ja se sisältää runsaasti proteiinia. Pinaatti sisältää noin 2,9 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti, joten se on erinomainen valinta kasvissyöjille ja vegaaneille. Lisäksi se sisältää runsaasti rautaa, A- ja C-vitamiinia, joten se on loistava lisä mihin tahansa ateriaan.
  • Parsakaali - Parsakaali ei ole vain herkullista, vaan se on myös erinomainen proteiininlähde. Parsakaalissa on 2,8 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden, joten se on täydellinen lisä mihin tahansa ateriaan. Se sisältää myös runsaasti C- ja K-vitamiinia sekä kuitua, mikä tekee siitä superruokaa.
  • Ruusukaalit - Nämä pienet vihannekset jätetään usein huomiotta, mutta ne ovat yksi proteiinipitoisimmista vihanneksista. Koska ruusukaalissa on 3,4 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden, se on erinomainen tapa lisätä proteiinia ruokavalioosi. Lisäksi niissä on runsaasti C- ja K-vitamiinia, joten ne ovat erinomainen valinta yleisen terveyden kannalta.
  • Parsa - Parsa on toinen erinomainen proteiinin lähde, sillä siinä on 2,2 grammaa proteiinia 100 grammassa. Se sisältää myös runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja folaattia, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan lisätä ruokavalioosi.
  • Artisokat eivät ehkä ole suosituimpia vihanneksia, mutta ne ovat varmasti yksi ravinteikkaimmista. Koska artisokat sisältävät 3,3 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti, ne ovat erinomainen proteiininlähde. Niissä on myös runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja kaliumia, joten ne ovat loistava lisä mihin tahansa ateriaan.
  • Herneet - Herneet ovat erinomainen kasviproteiinin lähde, sillä niissä on 5,4 grammaa proteiinia 100 grammassa. Niissä on myös runsaasti kuitua, C- ja K-vitamiinia, mikä tekee niistä superruokaa.
  • Lehtikaali - Lehtikaali on toinen lehtivihreä, joka sisältää runsaasti proteiinia. Koska lehtikaali sisältää 2,9 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti, se on erinomainen kasviproteiinin lähde. Se sisältää myös runsaasti C- ja K-vitamiinia sekä rautaa, joten se on loistava lisä mihin tahansa ateriaan.
  • Bataatit - Bataatit ovat erinomainen proteiininlähde, sillä niissä on 1,6 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden. Niissä on myös runsaasti kuitua, A-vitamiinia ja kaliumia, joten ne ovat jälleen yksi hyvä valinta.
  • Maissi - Maissi on erinomainen proteiinin lähde, sillä siinä on 3,3 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti. Se sisältää myös runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja folaattia, mikä tekee siitä superruokaa.
  • Sienet - Sienet ovat erinomainen kasviproteiinin lähde, sillä niissä on 3,1 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden. Niissä on myös runsaasti kuitua, D-vitamiinia ja kaliumia, ja niiden tulisi mahdollisuuksien mukaan kuulua jokapäiväiseen ruokavalioon.

Kuten näet, runsaasti proteiinipitoisia vihanneksia sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja kaikille, jotka haluavat lisätä ruokavalioonsa proteiinia. Lisäämällä näitä vihanneksia aterioihisi voit varmistaa, että saat kaikki tarvitsemasi proteiinit ja ravintoaineet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit