Kalcule

A születési dátum kiszámítása

Pontosan számítsa ki a baba szülés dátumát a terhességi kalkulátorral

Hogyan számolhatom ki a babám szülés időpontját?

Számos lehetőség áll rendelkezésre. A terhes nők használhatnak online kalkulátort, vagy konzultálhatnak szülész-nőgyógyászukkal a legpontosabb válaszért. Fenti kalkulátorunk segít megtervezni és megbecsülni, hogy mikor érkezhet meg a baba. Adja meg az utolsó menstruációjának első napját, és máris megkapja a terhessége hozzávetőleges szülés időpontját.

Ezen információk birtokában elkezdheti tervezni a nagy napot, és felkészítheti otthonát az összes szükséges kellékkel. A baba szülés időpontjának kiszámítása elsőre nehéznek tűnhet. Szerencsére azonban rendelkezésre állnak számológépes eszközök, amelyekkel ez gyorsan és egyszerűen elvégezhető!

Változhat a babám szülés időpontja?

A terhesség izgalmas, de kiszámíthatatlan időszak lehet. Sok esetben a terhesség általában előrehalad, és a szülés időpontja változatlan marad. Feltételezzük azonban, hogy a terhesség nem a várt módon zajlik az egészségi állapot vagy más tényezők miatt. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a szülés időpontját ennek megfelelően módosítani kell.

A nőknek a terhesség során rendszeresen kapcsolatba kell lépniük orvosukkal, hogy a várható szülési időpontban bekövetkező bármilyen változásról a lehető leghamarabb értesíteni lehessen őket.
Az orvossal való rendszeres kommunikáció segít abban, hogy a terhes nők naprakészen értesüljenek a terhességi menetrendjükben bekövetkezett változásokról.

Annak ellenére, hogy a szülés időpontja egy orvos által megállapított, határozott időpont, a baba születési időpontja mindig változhat.

A baba általában két és négy héttel az eredeti esedékesség után születik meg. Ez a változékonyság általában olyan, az egyénen kívül álló tényezőknek köszönhető, mint a magzat egészsége és a terhesség növekedése vagy érése - ami azt jelenti, hogy az Ön kis örömcsomója maga dönti el, hogy mikor érkezik meg!

Mi történik, ha a baba születési ideje lejár?

A terhességi szülés időpontjának túllépése idegőrlő élmény lehet. A babák akkor jönnek, amikor készen állnak, de általában nem több mint két héttel a terhességi szülés időpontja után.

Sok leendő anyuka aggódik amiatt, hogy a szülés a harmadik trimeszterbe csúszik, de erre általában nincs szükség.

Szülészorvosa meg fogja beszélni a szülés megindításának lehetőségeit, ha orvosi okokból szükségessé válik, vagy ha a várakozás nem biztonságos az anya vagy a baba számára. Végső soron a terhesség megszületésének időpontjánál néhány nappal hosszabb idő nem jelent semmi okot az aggodalomra, és nem okozhat túl sok kellemetlenséget vagy veszélyt Önnek vagy a babának.