A születési dátum kiszámítása

Hogyan számolhatom ki az esedékesség időpontját?

Az esedékesség kiszámítása fontos a várandós szülők számára, hogy felkészüljenek a baba érkezésére.

Számos lehetőség áll rendelkezésre. A várandós nők használhatnak online kalkulátort, vagy konzultálhatnak szülész-nőgyógyászukkal a legpontosabb válaszért. A könnyebbség kedvéért a fenti kalkulátorunk segít megtervezni és megbecsülni, hogy mikor érkezhet a baba. Egyszerűen írja be az utolsó menstruációjának első napját, és máris megkapja terhességének hozzávetőleges esedékességi időpontját.

Ezen információk birtokában elkezdheti a nagy nap megtervezését, és elkezdheti otthonának előkészítését az összes szükséges kellékkel.

Az esedékesség kiszámítása elsőre nehéznek tűnhet, de szerencsére léteznek olyan számológépek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen elvégezhető!

Változhat az esedékességem időpontja?

A terhesség izgalmas, de kiszámíthatatlan időszak lehet. Sok esetben a terhesség normálisan zajlik, és a szülés időpontja változatlan marad. Ha azonban a terhesség az egészségi állapot vagy más tényezők miatt nem a várt módon alakul, akkor az esedékesség időpontját ennek megfelelően módosítani kell.

A nőknek a terhesség során rendszeresen kapcsolatba kell lépniük orvosukkal, hogy a várható szülés időpontjának bármilyen változását a lehető leghamarabb közölhessék.
Az orvossal való rendszeres kommunikáció segít abban, hogy a terhes nők naprakészen értesüljenek a terhességi menetrendjükben bekövetkezett változásokról.

Annak ellenére, hogy az orvosi szakemberek által megállapított, szilárd dátum, a terhesség esedékességének időpontja mindig változhat.

Átlagosan a baba általában két és négy héttel az eredetileg meghatározott időpont után születik meg. Ez a változékonyság általában olyan, az egyénen kívül álló tényezőknek köszönhető, mint a magzat egészsége és növekedése vagy magának a terhességnek az érése - ami azt jelenti, hogy a kis örömcsomó maga dönti el, mikor érkezik meg!

Mi történik, ha túllépi az esedékesség időpontját?

A terhesség esedékességi időpontjának túllépése idegtépő élmény lehet. A babák akkor jönnek, amikor készen állnak, de általában nem több mint két héttel a terhesség esedékességi időpontja után.

Sok leendő anyuka aggódik amiatt, hogy a szülés a harmadik trimeszterbe csúszik, de erre általában nincs szükség.

Szülészorvosa meg fogja beszélni a szülés megindításának lehetőségeit, ha orvosi okokból szükségessé válik, vagy ha a várakozás nem biztonságos az anya vagy a baba számára. Végső soron, a terhesség esedékességének időpontjánál néhány nappal hosszabb idő miatt nem kell aggódnia, és nem okozhat túl sok kellemetlenséget vagy veszélyt sem Önnek, sem a babának.