Kropsfedt beregner

Hvad er en ideel kropsfedtprocent?

Generelt set er en god fedtprocent for kvinder mellem 21 og 35 procent og for mænd mellem 8 og 24 procent, idet alderen også spiller en rolle.

Kropsfedt omfatter essentielt kropsfedt og lagringsfedt. Essentielt kropsfedt er et grundlæggende niveau af fedt, der findes i de fleste dele af kroppen. Det er essentielt fedt, som er afgørende for vores velvære.
Mængden af essentielt fedt varierer mellem mænd og kvinder. For mænd er det normalt mellem 2-5 % og for kvinder mellem 10-13 %. Da for meget kropsfedt kan have mange negative virkninger på en persons helbred, kan et for lavt niveau af kropsfedt også have negative sundhedsmæssige virkninger.

Sådan måler du omkredsen

For at beregne kropsfedtprocenten ved hjælp af den amerikanske flådemetode skal omkredsen af både hals og talje angives for mænd, kvinder skal også indtaste omkredsen af hofterne.

Mål taljen vandret omkring navlen for mænd, kvinder måler på deres magreste punkt. For at få et pålideligt resultat bør maven ikke være trukket indad.

Mål halsomkredsen i et punkt lige under strubehovedet. Se lige fremad. Hold målebåndet så tæt på vandret som anatomisk muligt.

For kvinder måles hoften vandret på det bredeste punkt.