Cum se calculează conținutul de alcool în sânge?

Mână care deține glas cu un ceas

Calcularea alcoolemiei în sânge este un factor important în determinarea nivelului de intoxicație al unei persoane. Există câteva elemente pentru a calcula eficient acest lucru, cum ar fi greutatea, sexul, câte băuturi ați băut și cât timp a trecut de la ultima băutură.

Formula Widmark

Formula Widmark este o ecuație utilizată pentru a calcula concentrația estimată de alcool în sânge a unei persoane după ce a consumat băuturi alcoolice.

Dezvoltat în 1932 de Erik Widmark, este una dintre cele mai precise și mai utilizate metode pentru a determina nivelul de alcoolemie al unei persoane, precum și nivelul teoretic de intoxicare. Aceasta ia în considerare o serie de factori, inclusiv rata de metabolizare și absorbție, greutatea corporală și cantitatea consumată. Odată aplicate, rezultatele furnizate pot fi folosite pentru a evalua dacă o persoană a atins limita legală pentru a conduce vehicule sau pentru orice alte activități legate de consumul de alcool.

Ca atare, acesta reprezintă o resursă esențială pentru a se asigura că persoanele nu se pun în situații nesigure în ceea ce privește nivelul de intoxicație.

Formula Widmark este următoarea:

Conținutul de alcool în sânge = [ (Alcoolul consumat în grame / (Greutatea corporală în grame x r) ] * 100

r = 055 (Femei)

r = 0,68 (Bărbați)

Câte băuturi sunt necesare?

Să știi câte băuturi trebuie să te limitezi pentru a rămâne la o anumită alcoolemie poate fi complicat și variază în funcție de o serie de factori. Este important să înțelegem că, atunci când consumăm alcool, nivelul de alcool al unei persoane poate crește rapid odată cu numărul de băuturi pe care le consumă.

Nivelul dumneavoastră de alcool după 5 băuturi, de exemplu, depinde de mulți factori, cum ar fi sexul, greutatea și mărimea corpului și ritmul de consum. În general, 5 băuturi ar putea duce la o alcoolemie de aproximativ 0,105% pentru un bărbat de 95 kg sau 0,171% pentru o femeie de 70 kg, ceea ce indică o intoxicație extremă.

Graficul privind conținutul de alcool în sânge

Mai jos puteți găsi o listă cu cantitatea de băuturi pe care ar trebui să o consumați pentru a atinge o alcoolemie aproximativă.

Scris de Angela Mosel Angela Mosel este asistent social în domeniul abuzului de substanțe și are o diplomă de licență în asistență socială de la Spring Arbor University.

Articole conexe