Cele mai bogate 10 legume cu cele mai multe proteine

Farfurie de legume

Fără să mai lungim vorba, haideți să intrăm direct în articolul nostru despre cele mai bogate legume în proteine. Îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie despre aceste superalimente, descrieri detaliate și sugestii pentru a le adăuga în dieta ta.

  • Spanac - Această frunză verde este una dintre cele mai versatile legume și este plină de proteine. Spanacul conține aproximativ 2,9 grame de proteine la 100 de grame, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani. În plus, are un conținut ridicat de fier, vitamina A și vitamina C, ceea ce îl face un adaos excelent la orice masă.
  • Broccoli - Nu numai că broccoli este delicios, dar este și o sursă excelentă de proteine. Cu 2,8 grame de proteine la 100 de grame, broccoli este un adaos perfect la orice masă. Este, de asemenea, bogat în vitamina C, K și fibre, ceea ce îl face un superaliment.
  • Varza de Bruxelles - Aceste mici legume sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt una dintre cele mai bogate în proteine. Cu 3,4 grame de proteine la 100 de grame, varza de Bruxelles este o modalitate excelentă de a adăuga proteine în dieta dumneavoastră. În plus, sunt bogate în vitaminele C și K, ceea ce le face o alegere excelentă pentru sănătatea generală.
  • Sparanghelul - Sparanghelul este o altă sursă excelentă de proteine, cu 2,2 grame de proteine la 100 de grame. Este, de asemenea, bogat în fibre, vitamina C și acid folic, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru a fi adăugat în dieta dumneavoastră.
  • Poate că anghinarea nu este cea mai populară legumă, dar cu siguranță este una dintre cele mai hrănitoare. Cu 3,3 grame de proteine la 100 de grame, anghinarele sunt o sursă excelentă de proteine. Sunt, de asemenea, bogate în fibre, vitamina C și potasiu, ceea ce le face să fie un adaos excelent la orice masă.
  • Mazăre - Mazărea este o sursă excelentă de proteine vegetariene, cu 5,4 grame de proteine la 100 de grame. De asemenea, sunt bogate în fibre, vitamina C și vitamina K, ceea ce le face un superaliment.
  • Kale - Kale este o altă frunză verde care este plină de proteine. Cu 2,9 grame de proteine la 100 de grame, kale este o sursă excelentă de proteine vegetariene. Este, de asemenea, bogată în vitamina C, K și fier, ceea ce o face un adaos excelent la orice masă.
  • Cartofii dulci - Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de proteine, cu 1,6 grame de proteine la 100 de grame. Sunt, de asemenea, bogate în fibre, vitamina A și potasiu, ceea ce îi face o altă alegere excelentă.
  • Porumb - Porumbul este o sursă excelentă de proteine, cu 3,3 grame de proteine la 100 de grame. Este, de asemenea, bogat în fibre, vitamina C și acid folic, ceea ce îl face un superaliment.
  • Ciuperci - În sfârșit, ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetariene, cu 3,1 grame de proteine la 100 de grame. De asemenea, sunt bogate în fibre, vitamina D și potasiu și ar trebui să facă parte din dieta ta zilnică, dacă este posibil.

După cum puteți vedea, o mulțime de legume pline de proteine sunt perfecte pentru vegetarieni, vegani și pentru oricine dorește să adauge proteine suplimentare la dieta lor. Adăugând aceste legume în mesele dumneavoastră, vă puteți asigura că obțineți toate proteinele și nutrienții de care aveți nevoie

Articole conexe