Kalcule

Izračunajte datum rojstva

Natančno izračunajte datum rojstva vašega otroka z našim kalkulatorjem nosečnosti

Kako izračunam datum poroda svojega otroka?

Na voljo je veliko možnosti. Nosečnice lahko uporabijo spletni kalkulator ali pa se za najbolj natančen odgovor posvetujejo s svojim porodničarjem in ginekologom. Naš zgornji kalkulator je na voljo za pomoč pri načrtovanju in ocenjevanju, kdaj lahko pride dojenček. Vnesite prvi dan zadnje menstruacije in dobili boste okvirni datum poroda za vašo nosečnost.

S temi informacijami lahko začnete načrtovati veliki dan in pripravite svoj dom z vsemi potrebnimi pripomočki. Izračun datuma poroda se sprva zdi težaven. Vendar so na srečo na voljo orodja za izračunavanje, s katerimi je to hitro in enostavno!

Ali se lahko datum poroda mojega otroka spremeni?

Nosečnost je lahko vznemirljiv, vendar nepredvidljiv čas. V mnogih primerih nosečnost običajno napreduje, datum poroda pa ostaja nespremenjen. Vendar pa naj nosečnost zaradi zdravstvenih težav ali drugih dejavnikov ne bi potekala po pričakovanjih. V tem primeru bo morda treba datum poroda ustrezno prilagoditi.

Ženske morajo med nosečnostjo redno kontaktirati svojega zdravnika, da lahko čim prej sporoči morebitne spremembe predvidenega datuma poroda.
Redna komunikacija z zdravnikom bo nosečnicam pomagala zagotoviti, da bodo sproti obveščene o vseh spremembah v časovnem načrtu nosečnosti.

Kljub temu, da je datum poroda določen s strani zdravnika, se lahko datum poroda vedno spremeni.

Otrok se običajno rodi dva do štiri tedne po prvotnem roku poroda. To nihanje je običajno posledica dejavnikov, na katere ne moremo vplivati, kot so zdravje ploda in rast ali zorenje nosečnice - kar pomeni, da lahko vaš mali kupček veselja izbere, kdaj bo pripravljen na svoj prihod!

Kaj se zgodi, če prekoračite datum poroda svojega otroka?

Prekoračitev datuma poroda v nosečnosti je lahko živčna izkušnja. Dojenčki pridejo na svet, ko so pripravljeni, vendar običajno ne več kot dva tedna po datumu poroda v nosečnosti.

Mnoge bodoče matere skrbi možnost, da bi se porod prevesil v tretje trimesečje, vendar to običajno ni potrebno.

Vaš porodničar se bo z vami pogovoril o možnostih za sprožitev poroda, če bo to potrebno iz zdravstvenih razlogov ali če čakanje ni varno za mater ali otroka. Navsezadnje nekaj dodatnih dni po datumu poroda ni nič zaskrbljujočega in ne bi smelo povzročiti preveč nevšečnosti ali nevarnosti za vas ali vašega otroka.