Miten voit laskea kalorit tarkasti

Pitkä lautanen ruoan kanssa

Päivittäisen kaloritarpeen laskeminen on tärkeä askel terveellisen ruokavalion ylläpitämisessä ja kuntotavoitteiden saavuttamisessa. Yrititpä sitten laihtua, kasvattaa lihaksia tai vain ylläpitää nykyistä painoasi, on tärkeää ymmärtää, kuinka monta kaloria sinun on kulutettava päivittäin. Tässä artikkelissa selitämme eri menetelmiä, joita voit käyttää kalorien laskemiseen, ja annamme vinkkejä tasapainoisen ruokavalion saavuttamiseen.

Miten lasken kaloritarpeeni?

Voit laskea päivittäisen kaloritarpeesi useilla eri menetelmillä. Kaksi suosittua menetelmää ovat Harris-Benedictin yhtälö ja Mifflin-St Jeorin yhtälö. Molemmissa yhtälöissä otetaan huomioon ikä, sukupuoli, paino ja pituus, ja niiden avulla saadaan arvio kalorimäärästä, joka sinun on kulutettava päivittäin nykyisen painosi ylläpitämiseksi. Helpoin tapa olisi kuitenkin todennäköisesti käyttää kalorilaskuria kalorien laskemiseen.

Miten voin laskea, kuinka monta kaloria syön?

Jotta voit laskea päivittäin syömäsi kalorimäärän, sinun on seurattava syömiäsi elintarvikkeita ja niiden kaloripitoisuutta. Yksi tapa tehdä tämä on käyttää kaloriseurantasovellusta tai -sivustoa. Näihin työkaluihin voit syöttää syömäsi elintarvikkeet ja niiden annoskoon, ja ne laskevat kuluttamiesi kalorien kokonaismäärän. Voit myös tarkistaa syömäsi ruoan ravintoarvomerkinnöistä kaloripitoisuuden. Kalorien laskeminen on tärkeää, jotta voit seurata ruokavaliota ja saavuttaa tavoitteesi.

Miten lasket kaloreita aloittelijoille?

Aloittelijoiden on tärkeää aloittaa ymmärtämällä, kuinka monta kaloria sinun on kulutettava päivittäin pitämään nykyinen painosi. Käytä jotakin edellä mainituista menetelmistä. Kun sinulla on nämä tiedot, voit alkaa seurata päivittäin kuluttamiesi kaloreiden määrää käyttämällä kaloriseurantasovellusta tai -sivustoa tai tarkistamalla syömäsi ruoan ravintoarvomerkinnät. On tärkeää olla johdonmukainen ja varmistaa, että seuraat kaikkia nauttimiasi ruokia ja juomia.

Miten lasken kalorit laihduttaakseni?

Laihduttaaksesi sinun on luotava kalorivaje kuluttamalla vähemmän kaloreita kuin poltat. Voit laskea kalorimäärän, joka sinun on kulutettava laihtuaksesi, käyttämällä kalorilaskuriamme. Verkkolaskureiden avulla voit syöttää painonpudotustavoitteesi, ja ne laskevat kalorimäärän, joka sinun on kulutettava joka päivä saavuttaaksesi tavoitteen. On tärkeää huomata, että laihduttaminen tulisi tehdä vähitellen ja ammattilaisen opastuksella. Muista, että jos haluat laihtua, sinun on kulutettava vähemmän kaloreita kuin kehosi tarvitsee.

Koulutus ja ruokavalio

Kun harjoittelet ja nostat painoja, on tärkeää kiinnittää huomiota kalorien saantiin. Jos haluat kasvattaa lihaksia, sinun on todennäköisesti kulutettava enemmän kaloreita kuin poltat päivittäin, jotta lihasten kasvua voidaan tukea. Tätä kutsutaan kaloriylijäämäksi. Jos taas haluat laihtua, sinun on luotava kalorivaje kuluttamalla vähemmän kaloreita kuin poltat joka päivä.

On tärkeää huomata, että kun leikkaat tai kasvatat, kaloritarpeesi muuttuu. Laihdutusvaiheen aikana sinun on todennäköisesti kulutettava vähemmän kaloreita kuin poltat laihtuaksesi. Paisuntavaiheessa sinun on todennäköisesti kulutettava enemmän kaloreita kuin poltat lihaksen kasvattamiseksi.

Kalorien laskemisessa ja kuntotavoitteiden saavuttamisessa on tärkeää muistaa, että johdonmukaisuus on avainasemassa. Yrititpä sitten laihtua, kasvattaa lihaksia tai säilyttää nykyisen painosi, on tärkeää seurata kalorimäärääsi ja varmistaa, että kulutat oikean määrän kaloreita joka päivä. Oikealla ruokavaliolla ja harjoittelusuunnitelmalla olet hyvällä tiellä kohti kuntotavoitteitasi.

Kirjoittanut Elizabeth Liezel Elizabeth Liezel on henkilökohtainen valmentaja ja kuntosaliohjaaja, joka on suorittanut tohtorin tutkinnon Middle Tennessee State Universityssä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit