Kalcule

Kehon rasvan laskuri

Selvitä kehon rasvaprosenttisi helppokäyttöisen laskurimme avulla. Ymmärrä, mitä kehon rasvaprosenttisi tarkoittaa ja miten voit parantaa sitä.

Miten lasketaan kehon rasvaprosentti?

Kehon rasvaprosentin tunteminen voi olla hyödyllinen apuväline, kun haluat varmistaa, että olet oikealla tiellä terveys- ja kuntotavoitteidesi saavuttamisessa.

Kehon rasvan laskemiseen on useita tapoja, mutta ehkä helpoin vaihtoehto on käyttää verkossa olevaa kehon rasvan laskuria. Jos yksinkertaisesti syötät sukupuolesi, painosi ja pituutesi yllä olevaan laskuriin, se antaa kehon rasvaprosentin näiden muuttujien perusteella.

Jos käytettävissä on erityisiä vartalon mittoja, kuten vyötärö, kaula ja säkä, nämä voidaan myös syöttää tarkempien tulosten saamiseksi.

Se on yksinkertainen mutta tehokas tapa saada nopeasti arvio kehon rasvaprosentista omassa kodissasi.

Mitä on kehon rasva?

Kehon rasva on usein väärinymmärretty kehon osa; sitä pidetään huonona asiana, vaikka todellisuudessa kehon rasva on välttämätöntä yleisen terveyden kannalta.

Kehon rasvalla on tärkeä tehtävä kehon lämpötilan ylläpitämisessä, mutta se myös varastoi ravintoenergiaa kehossamme ja tukee kehon liikkumista rakenteellisesti.

Kehon rasvan määrä vaihtelee henkilöittäin geneettisten erojen sekä muiden tekijöiden, kuten iän tai vartalotyypin, vuoksi. Liiallinen kehon rasvan määrä lisää negatiivisten terveysvaikutusten riskiä, joten on tärkeää seurata kehon rasvan määrää ja tutkia suuntauksia ylitöiden aikana, jotta voidaan varmistaa asianmukainen terveys ja pyrkiä kohti terveitä kehon rasvan tasoja, jotka voivat auttaa ihmisiä saavuttamaan halutun kehonkoostumuksen sekä saavuttamaan optimaalisen yleisen terveyden.

Mikä on ihanteellinen kehon rasvaprosentti?

Keho, jossa on terve rasvaprosentti, on olennaisen tärkeä yleisen hyvinvoinnin kannalta. Rasvalla on tärkeä rooli kehon koostumuksessa - se eristää kehoamme, antaa ravintoa ja tuottaa hormoneja, joiden avulla voimme ylläpitää tervettä painoa.

Yleisesti ottaen kehon rasvaprosentti 18-25 prosenttia on terveellinen useimmille miehille ja 25-32 prosenttia useimmille naisille. Koska kehon rasvaprosentti voi kuitenkin vaihdella vartalotyypistä, iästä ja sukupuolesta riippuen, on parasta kääntyä lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan puoleen, jotta voidaan määrittää kullekin yksilölle sopiva kehon rasvapitoisuus.

Miten vähentää rasvaa?

Monet meistä pyrkivät vähentämään kehon rasvaa parantaakseen terveyttämme. Hyvä tapa aloittaa on luoda tasapainoinen ruokavalio, joka koostuu tuoreesta, käsittelemättömästä ruoasta, joka sisältää runsaasti proteiinia, monimutkaisia hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja.

Syömällä päivän mittaan pienempiä aterioita, jotka sisältävät ravinteikkaita ainesosia, voit pysyä kylläisenä ja polttaa rasvaa tehokkaammin.

Myös johdonmukaisen liikuntarutiinin sisällyttäminen viikko-ohjelmaan voi olla hyödyllistä; kokeile erilaisia toimintoja, kuten kehonpainoharjoitteita, juoksua, uintia ja voimaharjoittelua, jotka parantavat kehon yleistä kuntoa.

Lisäksi on tärkeää levätä riittävästi ja harjoittaa rentoutumistekniikoita, kuten meditaatiota tai joogaa, jotta voidaan ehkäistä stressiä, joka voi usein johtaa epäterveellisiin ruokailutottumuksiin ja painonnousuun.

Miten ympärysmitta mitataan

Kehon rasvaprosentin laskemiseksi Yhdysvaltain laivaston menetelmällä tarvitaan miehiltä sekä kaulan että vyötärön ympärysmitta, naisilta myös lantion ympärysmitta.

Mittaa vyötärö vaakasuoraan napan ympäriltä miehillä, naiset mittaavat laihimmasta kohdastaan. Luotettavan tuloksen saamiseksi vatsa ei saa olla sisäänpäin vedettynä.

Mittaa kaulan ympärysmitta juuri kurkunpään alapuolelta. Katso suoraan eteenpäin. Pidä mittanauha niin lähellä vaakatasoa kuin anatomisesti on mahdollista.

Naisilla mittaa lantio vaakasuoraan leveimmästä kohdasta.