Kehon rasvan laskuri

Mikä on ihanteellinen kehon rasvaprosentti?

Yleisesti ottaen hyvä kehon rasvaprosentti naisilla on 21-35 prosenttia ja miehillä 8-24 prosenttia, ja myös iällä on merkitystä.

Kehon rasvaan kuuluu välttämätön kehon rasva ja varastorasva. Välttämätön kehonrasva on perusrasva, jota esiintyy useimmissa kehon osissa. Välttämätön rasva on elintärkeää hyvinvoinnillemme.

Välttämättömän rasvan määrä vaihtelee miesten ja naisten välillä. Miehillä se on yleensä 2-5 % ja naisilla 10-13 %. Koska liiallisella kehon rasvalla voi olla monia kielteisiä vaikutuksia ihmisen terveyteen, myös liian alhaisella kehon rasvan määrällä voi olla kielteisiä terveysvaikutuksia.

Miten ympärysmitta mitataan

Kehon rasvaprosentin laskemiseksi Yhdysvaltain laivaston menetelmällä tarvitaan miehiltä sekä kaulan että vyötärön ympärysmitta, naisilta myös lantion ympärysmitta.

Mittaa vyötärö vaakasuoraan napan ympäriltä miehillä, naiset mittaavat laihimmasta kohdastaan. Luotettavan tuloksen saamiseksi vatsa ei saa olla sisäänpäin vedettynä.

Mittaa kaulan ympärysmitta juuri kurkunpään alapuolelta. Katso suoraan eteenpäin. Pidä mittanauha niin lähellä vaakatasoa kuin anatomisesti on mahdollista.

Naisilla mittaa lantio vaakasuoraan leveimmästä kohdasta.