Laihan kehon massan laskin

Mikä on vähärasvainen painoindeksi?

Laiha paino on kehosi kokonaispaino, jos sinulla ei olisi lainkaan rasvaa. Se sisältää elinten, luiden, lihasten, veren ja ihon painon. Periaatteessa, jos vähennät rasvasta peräisin olevan painon kokonaispainostasi, saat vähärasvaisen kehon massan.

On erityisen tärkeää tietää lihasmassasi, jos yrität laihduttaa. Tarkastelemalla vähärasvaista painoindeksiäsi voit seurata, kuinka paljon lihasta olet menettämässä.

Kun osaat laskea lihasmassasi, se auttaa sinua myös päättämään, kuinka paljon rasvaa sinun tulisi menettää ja mikä on rasvaprosenttisi sen jälkeen.
Tämän tietäminen voi auttaa niitä, jotka haluavat laihtua, ylläpitämään painonpudotustaan pelkällä rasvalla. Jos pystyt pitämään vähärasvaisen painoarvosi vakaana samalla, kun lasket kokonaispainoasi, tiedät, että menetät vain rasvaa - et lihasta tai luuntiheyttä, kuten usein tapahtuu.

Kuinka ympärysmitta mitataan

Kehon rasvaprosentin laskemiseksi Yhdysvaltain laivaston menetelmällä tarvitaan miehiltä sekä kaulan että vyötärön ympärysmitta; naisten on ilmoitettava myös lantion ympärysmitta.

Mittaa vyötärö vaakasuoraan navan ympäriltä miehillä, naiset mittaavat laihimmasta kohdastaan. Luotettavan tuloksen saamiseksi vatsaa ei saa vetää sisäänpäin.

Mittaa kaulan ympärysmitta juuri kurkunpään alapuolelta. Katso suoraan eteenpäin. Pidä mittanauha niin lähellä vaakatasoa kuin anatomisesti on mahdollista.

Naisilla mittaa lantio vaakasuoraan leveimmästä kohdasta.