Kalcule

Laihan kehon massan laskuri

Selvitä laihuusmassasi helppokäyttöisen laskurimme avulla. Ymmärrä, mitä laiha painoarvosi tarkoittaa ja miten sitä voidaan parantaa.

Miten lasken laihan ruumiinmassan?

Lean Body Massin laskeminen on tärkeää kuntotavoitteiden saavuttamisen kannalta. Halusitpa sitten laihtua, kasvattaa lihaksia tai parantaa yleistä terveydentilaasi, laihapainosi tunteminen voi auttaa sinua asettamaan realistisia tavoitteita ja seuraamaan edistymistäsi. Tarjoamme nämä tavat mitata laihapainosi.

  • Ympärysmitta: Mittaamalla tietyt kehon osat, laskemme kehon rasvaprosenttisi Yhdysvaltain laivaston menetelmää käyttäen ja sen tuloksena laihan kehon massan.
  • Kehon rasvaprosentti: Vähennä rasvaprosenttisi kokonaispainostasi saadaksesi laihan kehon massan. Erinomainen tapa, jos tiedät jo kehon rasvaprosenttisi.
  • Pituus ja paino: Tässä menetelmässä käytetään pituutta ja painoa kehon rasvaprosentin arvioimiseksi. Se on helppokäyttöinen mutta epätarkin tapa.

Mikä on laiha painoindeksi?

Lean Body Mass on massan mitta, joka sisältää lihasmassan ja jättää rasvamassan pois. Se on kaiken kehossasi olevan massa rasvamassaa lukuun ottamatta. Vähärasvainen massa sisältää lihakset, luut, jänteet, elimet ja muut olennaiset osat, joita monet aliarvioivat keskittyessään yksinomaan kylpyhuoneen vaa'an numeroon.

Laihalla massalla on ratkaiseva rooli aineenvaihdunnassa ja fyysisessä suorituskyvyssä, joten se on tärkeää urheilijoille ja kaikille, jotka haluavat parantaa yleistä terveyttään. Näin ollen laihaan painoindeksiin kiinnittämällä huomiota voidaan parantaa aktiivisen henkilön energiatasoa ja lisätä voimaa.

Lihasmassan hyödyt ja sivuvaikutukset

Lihasmassan säilyttäminen on tärkeä osa terveenä ja hyväkuntoisena pysymistä ikääntyessä. Ihmiset, joilla on enemmän massaa, pystyvät tekemään päivittäiset toiminnot helpommin, sillä se tukee luustolihaksia ja luo vahvan perustan liikkumiselle.

Suurempi lihasmassa voi ehkäistä tai hallita tyypin 2 diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien kaltaisia sairauksia, lisätä luumassaa ja -voimaa, parantaa tasapainoa, tukea paremmin ryhtiä ja yleisesti ottaen parantaa ihmisen yleistä elämänlaatua.
Siksi on erittäin tärkeää, että kaikenikäiset ihmiset ovat ennakoivia lihasmassan suhteen. Ei ainoastaan esteettisyyden vaan myös oman hyvinvoinnin vuoksi.

Lihasmassan kehittäminen ja ylläpitäminen voi myös auttaa lisäämään aineenvaihduntaa, jolloin keho saa enemmän energiaa koko päivän ajan ja väsymys vähenee.
Tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että ihmisillä, joilla on enemmän massaa, on yleensä vähemmän terveysongelmia, kuten sydänsairauksia, liikalihavuutta, diabetesta ja kroonista nivelkipua. Tämä osoittaa, että lihasten kunnossa pitämisestä on monia hyötyjä.

Onko laiha paino sama kuin lihasmassa?

Lean Body Mass on termi, jota käytetään usein viittaamaan kehon massaan, johon ei sisälly rasvamassaa, kun taas lihasmassa viittaa erityisesti lihasten massaan. Lean Body Mass voi sisältää lihasmassaa, vesimassaa ja mineraalimassaa, mutta ei rasvamassaa; lihasmassaan sen sijaan sisältyy vain orgaanisia aineita, kuten proteiinia ja sidekudosta, jotka ovat välttämättömiä lihasten liikkumiselle.

Sekä vähärasvainen painoindeksi että lihasmassa ovat tärkeitä, kun tarkastellaan BMI-mittauksia sekä yleisiä terveys- ja kuntotavoitteita. 
Ihmisten, jotka haluavat lisätä yleistä voimaa tai parantaa ulkonäköään, tulisi keskittyä lihasmassan kasvattamiseen sen sijaan, että he yrittäisivät vain lisätä laihaa painoaan.

Kuinka ympärysmitta mitataan

Kehon rasvaprosentin laskemiseksi Yhdysvaltain laivaston menetelmällä miehiltä vaaditaan sekä kaulan että vyötärön ympärysmitta; naisten on ilmoitettava myös lantion ympärysmitta.

Miesten vyötärö mitataan vaakasuoraan navan ympäriltä, naisten vyötärö mitataan laihimmasta kohdasta. Luotettavan tuloksen saamiseksi vatsaa ei saa vetää sisäänpäin. 

Mitataan kaulan ympärysmitta juuri kurkunpään alapuolelta. Katso suoraan eteenpäin. Pidä mittanauha niin lähellä vaakatasoa kuin anatomisesti on mahdollista. 

Naisilla mitataan lantio vaakasuoraan leveimmästä kohdasta.