Kalcule

Ruokavalion rasvan laskuri

Käytä tätä rasvalaskuria määrittääksesi, kuinka paljon rasvaa sinun tulisi käyttää kuntotavoitteidesi saavuttamiseksi.

Miten lasken rasvan saannin

Rasvan saannin laskeminen voi olla pelottava tehtävä, mutta sen ei tarvitse olla.

Rasvan kulutuksen tarkka mittaaminen on helpointa ja kätevin tapa käyttää rasvalaskuria verkossa. Laskurimme ottaa huomioon päivittäisen kaloritarpeesi ja tuottaa sen perusteella suositellun päivittäisen rasvansaannin grammoina.

Se vie kaiken arvailun rasvan tarpeen määrittämisestä ja tekee rasvan saannin seuraamisesta helppoa. Syötä vain ikäsi, sukupuolesi, painosi ja aktiivisuustasosi laskuriin ja olet valmis!

Erilaiset rasvatyypit

Ruokavaliomme rasvat koostuvat useista eri rasvoista. Näistä rasvoista trans- ja tyydyttyneet rasvat ovat tunnetuimpia siitä, että niillä on suurempi potentiaali vahingoittaa terveyttämme.

Transrasvat syntyvät ihmisen tekemässä prosessissa, jota kutsutaan hydratoinniksi, jossa tyydyttymättömään rasvamolekyyliin lisätään vetyä, jotta niistä tulisi kiinteitä huoneenlämmössä.

Tyydyttyneet rasvat taas säilyvät nestemäisessä muodossa, kunnes ne saavuttavat alhaisen lämpötilan ja muuttuvat kiinteiksi.

Trans- ja tyydyttyneiden rasvojen "terveellinen" vaihtoehto on tyydyttymätön rasva, joka on osoittanut potentiaalisia etuja sydän- ja verisuonijärjestelmälle, kun se sisällytetään tasapainoiseen ruokavalioon, joka koostuu pääasiassa hedelmistä, vihanneksista, runsaskuituisista viljoista, vähärasvaisista maitotuotteista ja vähärasvaisista proteiinilähteistä.

Miksi sinun pitäisi syödä rasvaa

Terveellistä rasvaa sisältävän ruoan syöminen voi olla hyvä tapa edistää yleistä terveyttä. Terveellistä rasvaa sisältävän ruoan syöminen auttaa kuljettamaan tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita koko elimistössä ja pitää meidät silti kylläisinä ja kylläisinä aterioiden välillä.
Terveelliset rasvat vähentävät myös tulehdusta, auttavat alentamaan kolesterolitasoja ja parantavat elimistön kykyä imeä ravintoaineita.

Oliiviöljyn, pähkinöiden, avokadojen ja rasvaisen kalan kaltaisten elintarvikkeiden lisääminen tasapainoiseen ruokavalioon tarjoaa paljon kaivattuja etuja.

Lisäämällä ruokavalioosi enemmän terveellistä rasvaa sisältävää ruokaa voit nauttia paremmasta yleisterveydestä pitkällä aikavälillä.

Lihottaako rasvan syöminen?

Rasvalle on annettu huono maine, mutta nyt on aika tehdä asia selväksi: rasva ei ole vihollinen, eikä rasvan syöminen lihota.

Kaikkia rasvoja ei ole luotu samanarvoisiksi. Aivan kuten kaikki hiilihydraatit ja kaikki proteiinitkaan eivät ole samanarvoisia. Kyllä, rasvassa on enemmän kaloreita grammaa kohti kuin hiilihydraateissa ja proteiineissa, mutta se ei tarkoita, että rasvan syöminen lihottaa. Itse asiassa syömäsi rasva voi itse asiassa auttaa hallitsemaan painoasi. Tärkeintä on valita oikeanlaiset rasvat ja nauttia niitä kohtuudella.

Itse asiassa rasva on välttämätön ravintoaine, joka auttaa kehoamme toimimaan kunnolla. terveellisiä rasvoja sisältävä ruokavalio voi itse asiassa auttaa sinua laihtumaan ja pitämään painon poissa.

Terveelliset rasvat, kuten oliiviöljyssä, avokadossa, pähkinöissä ja siemenissä olevat rasvat, voivat auttaa sinua täyttymään, joten syöt kaiken kaikkiaan vähemmän. Ne tarjoavat myös välttämättömiä ravintoaineita ja voivat auttaa parantamaan kolesteroliarvoja, kun niitä käytetään epäterveellisten rasvojen (kuten tyydyttyneiden ja transrasvojen) sijasta.

Muista vain, että terveellisissäkin rasvoissa on paljon kaloreita, joten pidä annoskoko kurissa. Älä siis pelkää sisällyttää rasvaa ruokavalioosi. Muista vain valita terveellisiä rasvoja, kuten avokadoa, oliiviöljyä ja pähkinöitä.

Vastuuvapauslauseke

Tällä verkkosivustolla annetut tiedot on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin, eikä niitä pidä pitää lääketieteellisenä neuvona. Tällä verkkosivustolla olevan rasvalaskurin tarkoituksena on arvioida päivittäinen rasvan ja kalorien tarpeesi syöttämiesi tietojen perusteella. On kuitenkin tärkeää huomata, että kyseessä on vain arvio. Tarpeesi voi vaihdella kehon koostumuksen, elämäntapojen ja muiden tekijöiden perusteella.

Emme takaa tämän laskimen antamien tietojen tarkkuutta tai täydellisyyttä emmekä ole vastuussa mahdollisista virheistä tai puutteista. Tämän verkkosivuston ja ravintorasvalaskurin tarjoamien tietojen käyttö tapahtuu omalla vastuullasi. Suosittelemme vahvasti, että neuvottelet pätevän terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin muutat merkittävästi ruokavaliotasi tai liikuntarutiinejasi.

Käyttämällä tätä verkkosivustoa ja ravintorasvalaskuria hyväksyt tämän vastuuvapauslausekkeen ehdot. Jos et hyväksy näitä ehtoja, sinun ei pidä käyttää tätä verkkosivustoa tai rasvalaskuria.