Kalcule

Bereken de geboortedatum

Bereken nauwkeurig de bevallingsdatum van uw baby met onze zwangerschapscalculator

Hoe bereken ik de bevallingsdatum van mijn baby?

Er zijn veel opties beschikbaar. Zwangere vrouwen kunnen een online calculator gebruiken of hun verloskundige en gynaecoloog raadplegen voor het meest nauwkeurige antwoord. Onze calculator hierboven is beschikbaar om te helpen plannen en inschatten wanneer de baby kan komen. Voer de eerste dag van uw laatste menstruatieperiode in en u krijgt een geschatte bevallingsdatum voor uw zwangerschap.

Met deze informatie kunt u beginnen met het plannen van de grote dag en uw huis voorbereiden met alle noodzakelijke benodigdheden. Het berekenen van de bevallingsdatum van een baby kan in eerste instantie moeilijk lijken. Maar gelukkig zijn er rekenmachines beschikbaar om het snel en gemakkelijk te maken!

Kan de bevallingsdatum van mijn baby veranderen?

Zwangerschap kan een spannende maar onvoorspelbare tijd zijn. In veel gevallen verloopt de zwangerschap meestal voorspoedig en blijft de bevallingsdatum ongewijzigd. Maar soms verloopt de zwangerschap door gezondheidsproblemen of andere factoren niet zoals verwacht. In dat geval moet de bevallingsdatum misschien worden aangepast.

Vrouwen moeten gedurende de hele zwangerschap regelmatig contact opnemen met hun arts, zodat eventuele wijzigingen in de geschatte uitgerekende datum zo snel mogelijk kunnen worden doorgegeven.
Regelmatige communicatie met een arts zal ertoe bijdragen dat zwangere vrouwen op de hoogte blijven van alle wijzigingen in hun zwangerschapstijdlijn.

Hoewel een medisch deskundige een vaste datum heeft afgesproken, is de bevallingsdatum van een baby altijd aan verandering onderhevig.

Een baby wordt meestal twee tot vier weken na de oorspronkelijke uitgerekende datum geboren. Deze variabiliteit is meestal te wijten aan factoren waarop men geen invloed heeft, zoals de gezondheid van de foetus en de groei of rijping van de zwangerschap - wat betekent dat uw kleine bundel van vreugde kan kiezen wanneer hij klaar is om zijn komst te maken!

Wat gebeurt er als je de bevallingsdatum van je baby overschrijdt?

De bevallingsdatum van je zwangerschap overschrijden kan een zenuwslopende ervaring zijn. Baby's komen wanneer ze er klaar voor zijn, maar meestal niet meer dan twee weken na de bevallingsdatum van de zwangerschap.

Veel aanstaande moeders maken zich zorgen over de mogelijkheid dat hun bevalling naar het derde trimester verschuift, maar dat is meestal niet nodig.

Uw verloskundige zal uw mogelijkheden bespreken om de bevalling op te wekken als dat om medische redenen noodzakelijk is of als afwachten onveilig is voor moeder of baby. Uiteindelijk is een paar dagen extra na de zwangerschapsbevallingsdatum niets om je zorgen over te maken en het zou niet te veel ongemak of gevaar voor jou of je baby moeten opleveren.