Mager Lichaamsmassa Rekenmachine

Wat is vetvrije massa?

Vetvrije massa is het totale gewicht van uw lichaam als u geen lichaamsvet zou hebben. Het omvat het gewicht van je organen, botten, spieren, bloed en huid. Als je het gewicht dat afkomstig is van vet aftrekt van je totale gewicht, krijg je je vetvrije massa.

Het is vooral belangrijk je spiermassa te kennen als je probeert af te vallen. Door naar uw vetvrije massa te kijken, kunt u zien hoeveel spieren u verliest.

Als u weet hoe u uw spiermassa kunt berekenen, kunt u ook bepalen hoeveel vet u moet verliezen en wat uw vetpercentage daarna zal zijn.
Dit weten kan degenen die willen afvallen helpen om hun gewichtsverlies van alleen vet te behouden. Als u uw vetvrije massa stabiel kunt houden terwijl u uw totale gewicht verlaagt, weet u dat u alleen vet verliest - niet spieren of botdichtheid, wat vaak het geval is.

Hoe de omtrek te meten

Om het percentage lichaamsvet te berekenen volgens de methode van de Amerikaanse marine is voor mannen de omtrek van zowel de nek als de taille nodig; vrouwen moeten ook de omtrek van de heupen invoeren.

Meet de taille horizontaal rond de navel voor mannen, vrouwen meten op hun magerste punt. Voor een betrouwbaar resultaat mag de buik niet naar binnen zijn getrokken.

Meet de nekomtrek op een punt net onder het strottenhoofd. Kijk recht vooruit. Houd het meetlint zo horizontaal mogelijk.

Voor vrouwen, meet de heup horizontaal op het breedste punt.